ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΣΤΗΝ GUARDIAN

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΓΟΡΑ

Αποκτήστε το βιβλίο.

«Η βασική αρχή παραμένει: Η εξουσία δεν πρέπει να εκτίθεται στο φως. Ο Edward Snowden έχει γίνει ο πιο καταζητούμενος εγκληματίας του κόσμου λόγω της αποτυχίας του να κατανοήσει αυτό το βασικό αξίωμα. Εν συντομία, πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τους πολίτες αλλά καμία διαφάνεια για την εξουσία που πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από αυτόν τον τρομακτικό εσωτερικό εχθρό».

―Noam Chomsky
Προσφορά το βιβλίο μαζί με την ταινία σε DVD!
Έντυπη έκδοση: €14.84 ► αγορά
Ψηφιακή έκδοση: €9,90 ► αγορά
Βιβλίο-DVD: €24,74 -56% €10.90 ► αγορά

Το βιβλίο του διπλωματικού συντάκτη της Guardian Λουκ Χάρντινγκ για τη ζωή του 30χρονου Σνόουντεν διαβάζεται απνευστί σαν ένα θρίλερ κατασκοπείας.
―Καθημερινή


Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα του Λε Καρέ σε συνδυασμό με κάτι από Κάφκα… Η αφήγηση εξελίσσεται με γρήγορο, σχεδόν μυθιστορηματικό ρυθμό… Το βιβλίο προσφέρει στους αναγνώστες μια περιεκτική εικόνα των συνταρακτικών γεγονότων της περασμένης χρονιάς… Τους βοηθάει να συνειδητοποιήσουν τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν.
―Michiko Kakutani, The New York Times


Η υπόθεση Σνόουντεν είναι από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία της αμερικανικής κατασκοπείας… Ο Φάκελος Σνόουντεν του Λουκ Χάρντινγκ, δημοσιογράφου της Guardian, της εφημερίδας που αποκάλυψε την ιστορία του Σνόουντεν, αποτελεί το πρώτο βιβλίο που συγκεντρώνει τα διαδοχικά γεγονότα σε έναν τόμο. Το βιβλίο παρουσιάζει τη δραματική εξέλιξη των χειρισμών του Σνόουντεν με συχνά κινηματογραφικές λεπτομέρειες… Ο Χάρντινγκ δημιούργησε ένα γραμμένο με σαφήνεια και σαγήνη αφήγημα, για τις διαρροές του Σνόουντεν και τις συνέπειές τους.
―The Washington Post


Ενδιαφέρον και σαφές… Ένα συναρπαστικό βιβλίο… Ο Χάρντινγκ είναι ταλαντούχος συγγραφέας… Το δυνατό σημείο στο βιβλίο του Χάρντινγκ είναι η ικανότητα να ζωντανεύει την ιστορία του Σνόουντεν φωτίζοντας ταυτόχρονα τις πτυχές πραγματικά ευρύτερων θεμάτων… Καταφέρνοντας να καταστήσει κατανοητό το περίπλοκο με τρόπο που εξάπτει το ενδιαφέρον, το βιβλίο του Χάρντινγκ παίζει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης.
―San Francisco Chronicle


Ο Φάκελος Σνόουντεν, το πρώτο βιβλίο για “τη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία των μυστικών υπηρεσιών”, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Χάρντινγκ, είναι ευανάγνωστο και διεξοδικό. Περιέχει πλούσιες λεπτομέρειες από τις αίθουσες σύνταξης, αντανακλώντας την εσωτερική πρόσβαση του Χάρντινγκ ως ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Guardian που αποκάλυψε την ιστορία… Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα επειδή τροφοδοτεί τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της ιδιωτικότητας που ήλπιζε να προκαλέσει ο Σνόουντεν.
―Newsday


Μία εξαιρετικά ευανάγνωστη, θριλερική αφήγηση των γεγονότων που σχετίζονται με τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων… Ο Χάρντινγκ έκανε μια εκπληκτική –και πολλή γρήγορη– δουλειά συγκεντρώνοντας υλικό από μεγάλη ποικιλία πηγών, παραδίδοντας ένα συναρπαστικό αφήγημα.
―The London Review of Books


Ένα δημοσιογραφικά καυτό, απαραίτητο ανάγνωσμα που εξηγεί τι ώθησε τον Έντουαρντ Σνόουντεν να προχωρήσει σε αποκαλύψεις κατά του πρώην εργοδότη του, της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, και τις πιθανές συνέπειες για τον ίδιο… Άσχετα αν θεωρείτε την πράξη του Σνόουντεν πατριωτική ή προδοτική, αυτό το εξαιρετικά ευανάγνωστο και γεμάτο λεπτομέρειες βιβλίο αποτελεί την πρώτη σας επιλογή.
―Kirkus Review


Σαγηνευτικό… Το συναρπαστικό βιβλίο του Χάρντινγκ με τη διεξοδική έρευνα συστήνεται ανεπιφύλακτα.
―Library Journal


Αφηγείται την απίστευτη ιστορία για το πώς ο Σνόουντεν εξοργίζεται με τις καταχρήσεις που διατείνεται ότι διαπίστωσε μέσα στο σύστημα και πώς αποφασίζει να προχωρήσει σε μια απίστευτη ηλεκτρονική ληστεία υποκλέπτοντας τα πιο ευαίσθητα αρχεία της NSA και των συνεργατών της, για να τα παραδώσει στους δημοσιογράφους που έπεισε να τον συναντήσουν στο Χονγκ Κονγκ. Ο Χάρντινγκ συλλαμβάνει εξαιρετικά τη στιγμή που η Guardian προχωρά στο πρώτο δημοσίευμα για την ιστορία του Σνόουντεν, ένα έντονο, γεμάτο αδρεναλίνη μίγμα υψηλού επιπέδου δημοσιογραφικού ζήλου και υπερδιέγερσης εξαιτίας της δημοσίευσης ευαίσθητων πληροφοριών.
―Financial Times


Αποκτήστε την ταινία.

Από τον βραβευμένο τρεις φορές με Oscar® Όλιβερ Στόουν, έρχεται η ταινία «ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ», μια καθηλωτική προσωπική ματιά σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 21ου αιώνα, τον άνθρωπο που έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα για την ύπαρξη προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης που διενεργούσε το αμερικανικό κράτος.
DVD: €6,99 ► αγορά