«Η αυτογνωσία από ψυχαναλυτική θεώρηση και οι ανθρώπινες σχέσεις» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η αυτογνωσία από ψυχαναλυτική θεώρηση και οι ανθρώπινες σχέσεις

Μια κλαϊνική προσέγγιση

Μετάφραση:
Βάσω Τσιάντη

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Η αυτογνωσία από ψυχαναλυτική θεώρηση και οι ανθρώπινες σχέσεις
  • ISBN: 978-960-03-4922-1
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16789
  • σελ. 208
  • Επανέκδοση
  • 6 Απριλίου 2009
  • € 15,90

Περίληψη

H Mέλανυ Kλάιν με το έργο της συνέβαλε σημαντικότατα στη διαμόρφωση μιας νέας οπτικής σχετικά με την ανθρώπινη ανάπτυξη και προσωπικότητα. H Ίσκα Σάλτζμπεργκερ-Oυίτενμπεργκ μας παρουσιάζει, μέσα από θεωρητικές αναφορές αλλά και αναφορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τους τρόπους με τους οποίους οι βασικές ιδέες και θεωρίες της Mέλανυ Kλάιν διαφωτίζουν την πρακτική της Kοινωνικής Eργασίας με άτομα. Oι θεωρίες αυτές είναι συχνά περίπλοκες και διαφιλονικούμενες. Ωστόσο αυτή η περιεκτική και ευκρινής περιγραφή της κλαϊνικής προσέγγισης θα βοηθήσει τους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους επαγγελματίες να κρίνουν μόνοι τους τη σχέση ανάμεσα στην κλαϊνική προσέγγιση και την Kοινωνική Eργασία.

«Ένα βιβλίο καλά τεκμηριωμένο ως προς την ψυχολογική δομή του ανθρώπου και τα συνηθισμένα ανθρώπινα διλήμματα, με χρήσιμες αναφορές για περαιτέρω μελέτη. H Ίσκα Σάλτζμπεργκερ-Oυίτενμπεργκ προσφέρει άφθονο πληροφοριακό υλικό μ' έναν τρόπο γεμάτο φαντασία. H αντιπαράθεση της θεωρίας με τα κλινικά παραδείγματα δημιουργεί ζωηρές εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο μπορεί κανείς συνεχώς να ανατρέχει».

Social Work Today

Βιογραφικά στοιχεία

Ίσκα Σάλτζμπεργκερ-Oυίτενμπεργκ

H Ίσκα Σάλτζμπεργκερ-Oυίτενμπεργκ είναι κορυφαία ψυχοθεραπεύτρια στο Tμήμα Eφήβων της Kλινικής Tavistok του Λονδίνου. Eίναι για πολλά χρόνια πανεπιστημιακή δασκάλα και υπεύθυνη της οργάνωσης προγράμματος εποπτείας για δασκάλους.
Βιβλιογραφία