«Το μήλο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το μήλο

Διηγήματα

Μετάφραση:
Μιχάλης Μακρόπουλος

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Στο εξώφυλλο λεπτομέρεια από τον πίνακα The Bolf του Fragonard, 1778

Το μήλο
  • ISBN: 978-960-03-4790-6
  • σελ. 160
  • 9 Μαρτίου 2009
  • € 12,72

Περίληψη

Τα Χριστούγεννα μιας πόρνης στο βικτοριανό Λονδίνο, η τραγική φιγούρα ενός Άγγλου που επιστρέφει το 1879 στην πατρίδα του έχοντας τραυματιστεί ψυχικά και σωματικά στο Αφγανιστάν, η κωμική ιστορία της επίδρασης που έχει σ' έναν έκλυτο νέο άντρα η θέα μιας μύγας πάνω σε δυο γυμνά γυναικεία οπίσθια, μια διαδήλωση φεμινιστριών στην εδουαρδιανή Αγγλία.

Με υπαινικτικές αναφορές στο σήμερα και με λιτή και εύστοχη γραφή, ο πολυβραβευμένος Μισέλ Φέιμπερ παρουσιάζει εδώ μια σειρά από διηγήματα «εποχής» που ταυτόχρονα ψυχαγωγούν, γεννούν σκέψεις και κεντρίζουν τη φαντασία.

«H κάθε νέα δουλειά του Φέιμπερ είναι λόγος μεγάλης ικανοποίησης».
Guardian

Βιογραφικά στοιχεία

Μισέλ Φέιμπερ

O Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στην Oλλανδία, μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην ορεινή Σκοτία. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Some Rain Must Fall (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του Under the skin (Κάτω από το δέρμα, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, το οποίο και μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες The Hundred and Ninety-Nine Steps (2001) και The Courage Consort (2002) -οι οποίες στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο με το γενικό τίτλο Η γυναίκα και το φάντασμα (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003)-, το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του Tο άλικο και το λευκό (2002) και η συλλογή διηγημάτων Tα δίδυμα Φαρενάιτ (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005).
Βιβλιογραφία