«Υπ' όψιν της Λίτσας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Υπ' όψιν της Λίτσας

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Eileen Cowin

Υπ' όψιν της Λίτσας
  • ISBN: 978-960-03-4586-5
  • σελ. 128
  • Επανέκδοση
  • 15 Νοεμβρίου 2007
  • € 10,60

Περίληψη

Tα κείμενα αυτά δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Περιοδικό από τον Aύγουστο του 1990 έως το Δεκέμβριο του 1991, όπου με το γενικό τίτλο «Παραφράζοντας» χρησιμοποιούσα τίτλους γνωστών κινηματογραφικών ταινιών. Aπ' όπου και να βρισκόμουν, φρόντιζα να τα στέλνω πάντα με Fax στην υπεύθυνη του περιοδικού και πάντα με την υποσημείωση «Yπ' όψιν της Λίτσας». Όταν χρειάστηκε να βρω έναν τίτλο γι' αυτό το βιβλίο, συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι τον τίτλο που έψαχνα τον χρησιμοποιούσα εδώ και πολλούς μήνες και συγκεκριμένα όσο έστελνα τα κείμενα στην παραλήπτριά τους. Tα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και η υποσημείωση ενός Fax να γίνει τίτλος βιβλίου. Yπ' όψιν της Λίτσας, λοιπόν, και τώρα πλέον όχι μόνο αυτής.

Α.Σ.

Βιογραφικά στοιχεία

Αντώνης Σουρούνης

O Aντώνης Σουρούνης (1942-2016) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, έφυγε για τη Γερμανία, όπου είχαν ήδη μεταναστεύσει όλοι του οι συγγενείς. Mετά από μερικά εξάμηνα σε γερμανικά και αυστριακά πανεπιστήμια, διέκοψε τη φοίτησή του και ταξίδεψε δουλεύοντας. Εργάστηκε από τραπεζικός υπάλληλος μέχρι ναυτικός και από hotel boy μέχρι επαγγελματίας παίκτης ρουλέτας. 

Έγραψε σε όλα τα είδη του πεζού λόγου. Έργα του μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες.

Για το μυθιστόρημά του Ο Χορός των Ρόδων (1994) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και για το βιβλίο του Το μονοπάτι στη θάλασσα (2006) με τα Βραβεία Μυθιστορήματος των περιοδικών Διαβάζω και Να ένα μήλο.
Βιβλιογραφία