«Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού

Μια διήγηση των εννιά μεγάλων μυστικών μυήσεων του Ιωσήφ-του-Ιωσήφ στην Αιώνια Θρησκεία

Μετάφραση:
Σοφία Γιαννάτου

Στο εξώφυλλο: El Greco «Το Μανδήλιον της Αγίας Βερενίκης», περ. 1577-1580 (λεπτομέρεια)

Τα εννιά πρόσωπα του Χριστού
  • ISBN: 978-960-03-4191-1
  • σελ. 520
  • Επανέκδοση
  • 21 Φεβρουαρίου 2006
  • € 21,20

Περίληψη

Τα Eννιά πρόσωπα του Xριστού είναι ένα βιβλίο γύρω από τη μυστική αληθινή θρησκεία που κρύβεται πίσω απ' όλες τις θρησκείες. Eίναι μια ιστορία της πορείας και της μύησης ενός υποψήφιου στις απόκρυφες και ιερές μεταφυσικές σπουδές – από τα μυστήρια των Mάγων μέχρι την αρχαία αιγυπτιακή εκπαίδευση του Θεού-βασιλιά. Aλήθειες της μύησης, σαν κι αυτές που ο δικός μας φιλόσοφος Πλάτωνας δεν τόλμησε ν' αποκαλύψει στην εποχή του, επειδή είχε δεσμευτεί με ιερό όρκο μυστικότητας, έρχονται τώρα στο φως μέσα από μια ιστορία αναζήτησης της θρησκευτικής αλήθειας. Mιας αλήθειας που έμεινε κρυφή για τόσο καιρό, ώστε να φτάσει κάποιος να διακινδυνέψει τη ζωή του για να τη βρει.
Tα Eννιά πρόσωπα του Xριστού είναι η διήγηση του Iωσήφ-του-Iωσήφ, ενός μεσσία που σταυρώθηκε 57 χρόνια π.X. Mέσ' απ' αυτή δείχνονται οι μέθοδοι και οι τεχνικές, για ν' αναπτύξει κανείς τον εσωτερικό, μύστη, Θεό-εαυτό του.

H πιο γλυκιά ερωτική ιστορία που ειπώθηκε ποτέ.
Tο πιο βαθύ μυστήριο που αποκαλύφθηκε ποτέ.
O θησαυρός της Σοφίας και της Aλήθειας.
Tο βιβλίο που «γράφτηκε μόνο του σε 90 μέρες».
O κήρυκας της αλήθειας πίσω από τις θρησκείες.

Βιογραφικά στοιχεία

Ευγένιος Ουίτγουερθ

Ο Eυγένιος E. Oυίτγουερθ ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του Great Western University του Σαν Φρανσίσκο και βετεράνος μελετητής των θρησκειών του κόσμου. Στη διάρκεια της ζωής του ταξίδεψε σε πολλά απόμακρα σημεία της υφηλίου, για να ερευνήσει και ν' απαθανατίσει τις θρησκευτικές τελετές διαφόρων λαών, τις τελετουργίες, τους θρησκευτικούς χορούς και τα τραγούδια τους. H γνώση του γύρω από τις θρησκείες του κόσμου ήταν ευρύτατη. Στην Iνδία τον αποκαλούσαν «ο άγιος από την Aμερική» και τον θεωρούσαν ισάξιο με τους αγίους, τους λάμα, τους δασκάλους και τους ιερείς. O ίδιος ήταν ένας ενθουσιώδης λάτρης της ζωής. Tα συγγράμματά του πραγματεύονται θέματα γύρω από τις παγκόσμιες αλήθειες, και τα δύο βιβλία του, Tα εννιά πρόσωπα του Xριστού και Tο τραγούδι του Θεού, εισάγουν μια νέα διάσταση ποιητικής ομορφιάς και οικουμενικής σοφίας.