«Μουσικός κόσμος» | Εκδόσεις Καστανιώτη http://www.intracom-schools.gr/

 

Eλάχιστες απαιτήσεις συστήματος
Pentium ΙΙΙ 500 Mhz, Windows 9x/ΝΤ/Me/2000/XP/Vista, 128 MB RAM, DVD-ROM 2x, οθόνη SVGA (ανάλυση 1024x768), κάρτα ήχου (συμβατή με Soundblaster).

 

Η αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%.

"/>

Μουσικός κόσμος

DVD-ROM, Audio CD

Μουσικός κόσμος
  • ISBN: 960-03-3888-4
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16972
  • DVD-ROM και Audio-CD
  • 14 Δεκεμβρίου 2004
  • € 35,70

Ο Μουσικός κόσμος είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό, σε μορφή DVD-ROM, πρωτοποριακό για τα δρώμενα της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία υποδομής για τη διδασκαλία της μουσικής μέσα από τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, στοχεύοντας να εισάγει το μαθητή όχι μόνο στο μουσικό νόμο, αλλά και στον ηλεκτρονικό πολιτισμό.

Παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), λειτουργικό και άρτιο τεχνικά, με εύκολη πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους του – απαραίτητο εργαλείο της σύγχρονης εποχής για το μαθητή, τον εκπαιδευτικό ειδικό ή μη της μουσικής, το μουσικό, αλλά και το φίλο της μουσικής.

Συνδυάζει στοιχεία λογισμικού προγύμνασης και εξάσκησης, λογισμικού παιχνιδιού και λογισμικού καθοδηγούμενης διδασκαλίας, μέσα από τους επτά θεματικούς του άξονες:

ενώ έχει ελκυστική μορφή για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα, έτσι, να δημιουργούν μουσική.

Πρόσθετο κομμάτι της έκδοσης αυτής αποτελεί το Audio-CD στο οποίο παρουσιάζονται ενορχηστρωμένα, σε διάφορες τονικότητες, τα τραγούδια των σχολικών εορτών (Χριστουγέννων και 25ης Μαρτίου) – στοιχεία που υπάρχουν και στο λογισμικό συνοδευόμενα από στίχους και μουσική σημειογραφία. Στόχος του είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση, με πλήρη ορχήστρα, των εορτών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, παρέχοντας πρόσθετη στήριξη στον εκπαιδευτικό και στο μαθητικό κόσμο, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μόνο CD player για τη συνοδεία των φωνών.

 

Πιστοποιημένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Το 2008, στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ «Ολοκληρωμένη αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», το ΥΠεΠΘ / Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προμηθεύτηκε 17.800 άδειες χρήσης για όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία για την κάλυψη του μαθήματος της μουσικής.

Τεχνική υποστήριξη: http://www.intracom-schools.gr/

 

Eλάχιστες απαιτήσεις συστήματος
Pentium ΙΙΙ 500 Mhz, Windows 9x/ΝΤ/Me/2000/XP/Vista, 128 MB RAM, DVD-ROM 2x, οθόνη SVGA (ανάλυση 1024x768), κάρτα ήχου (συμβατή με Soundblaster).

 

Η αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%.

Βιογραφικά στοιχεία

Κώστας Ντινόπουλος

Μουσικολόγος, καθηγητής μουσικής και συνθέτης. Είναι διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


facebook

Φωτογραφίες: