«Ισσάχαρ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ισσάχαρ

Μυθιστόρημα

Ισσάχαρ
  • ISBN: 960-03-3138-3
  • σελ. 120
  • 19 Οκτωβρίου 2001
  • Μη διαθέσιμο

Περίληψη

Με γύμνωσες, βασιλικέ μου, και μου 'δειξες τον έρωτα, γιατί ο έρωτας σε θέλει γυμνό σαν και το θάνατο. Σε θέλει γυμνό. Κι εσύ μου 'δωσες την ψυχή μου, ελεύθερη από κάθε περιτύλιγμα, μικρή μικρή κι ελεύθερη, να την περιεργαστώ με την ησυχία μου και τσούζουν τα χέρια μου από τη ζέστη της.
Εκεί που συναντά η Ανατολή τη Δύση, εκεί που οι μοίρες του αρσενικού και του θηλυκού είναι δεμένες με την ίδια κλωστή, εκεί μετέωροι και οι αρχέγονοι φόβοι κι οι αγωνίες του ανθρώπου. Και οι ελπίδες του. Η δύναμη κι η αδυναμία, η λιγοψυχιά κι η υπομονή, ο έρωτας κι ο θάνατος εναλλάσσονται, δοκιμάζονται, κονταροχτυπιούνται. Η ασήκωτη μικρότητα της ύπαρξης υποχωρεί και ξεδιπλώνεται η μεγαλοσύνη της ψυχής, σ' ένα αγωνιώδες τρυφερό καλωσόρισμα της καινούργιας ζωής.

Βιογραφικά στοιχεία

Πόπη Διακαινισάκη

Η Πόπη Διακαινισάκη γεννήθηκε το 1956 στο Σμάρι, ένα χωριό του Ηρακλείου Κρήτης. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο Καστέλλι Πεδιάδας, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Αγγλία ως το τέλος του 1981. Μέχρι το 1996 ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από τότε μέχρι σήμερα γράφει κι εικονογραφεί παιδικά βιβλία (Η Χρυσαλλίδα, Ο παππούς ο Χρόνος και Το πιο όμορφο αστέρι). Το Ισσάχαρ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.