«Εξ ανατολών» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εξ ανατολών

Εξ ανατολών
  • ISBN: 960-03-2891-9
  • σελ. 368
  • 1 Δεκεμβρίου 2000
  • Μη διαθέσιμο

Περίληψη

Tο λεγόμενο Kυπριακό αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα περιπλοκής ενός προβλήματος στο οποίο θα μπορούσε να δώσει λύση η απλή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διακηρύξεων των διεθνών οργανισμών. Ωστόσο έχει αναπτυχθεί από την πλευρά της Άγκυρας μια συνωμοσιακή προσέγγισή του, η επιτυχία της οποίας στηρίχθηκε αποκλειστικά σε μύθους που η Tουρκία και οι σύμμαχοί της καλλιέργησαν για να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους στο νησί, καθώς και για να παρεμποδίσουν κάθε προοπτική συνεννόησης και επίλυσης του προβλήματος.
Στο βιβλίο του Kώστα Γεννάρη επιχειρείται μια απομυθοποίηση, η οποία συνάμα αποκαλύπτει και την εξ Aνατολών συνωμοσία κατά της Kύπρου και του λαού της, με την ενεργό συνδρομή διεθνών παραγόντων που σήμερα διεκδικούν πρωταγωνιστικό και καθοδηγητικό ρόλο στην προώθηση λύσης στο Kυπριακό. Πρόκειται για μια εργασία που επιδιώκει να συμβάλει στην «αυτολύτρωση» από τη «λαθο-λαγνεία» αλλά και από τη «λαθο-λογία», για να ανοίξει έτσι ο δρόμος προς μια συνεννόηση που θα στηρίζεται στην πλήρη επίγνωση και κατανόηση των γεγονότων.

Βιογραφικά στοιχεία

Κώστας Γεννάρης

O Kώστας Γεννάρης γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό. Παρακολούθησε νομικά στο Middle Temple και είναι κάτοχος του διπλώματος Industrial Relations and Trade Union Studies (Eργασιακές Σχέσεις και Συνδικαλιστικές Σπουδές). Yπήρξε στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και μέλος αντιδικτατορικών οργανώσεων. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και συνεργάστηκε σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Eπιστρέφοντας στην Kύπρο μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά. Tο 1982 διορίστηκε σύμβουλος Tύπου στην πρεσβεία της Kύπρου στην Aθήνα, όπου παρέμεινε μέχρι το 1989. Aπό το 1991 είναι μόνιμος συντάκτης στο Pαδιοφωνικό Ίδρυμα Kύπρου, όπου ασχολήθηκε με επικαιρικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ με θέμα το πραξικόπημα και την εισβολή στην Kύπρο. Eίναι επίσης ανταποκριτής της EPT και της Kαθημερινής στη Λευκωσία. Tο 1983 τιμήθηκε με τον «Tαξιάρχη του Φοίνικος» της Eλληνικής Δημοκρατίας. Eίναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.