«Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή

Μυθιστόρημα

O πίνακας στο εξώφυλλο είναι του Δ. Παπακώστα
Mακέτα: Bάσω Aβραμοπούλου

Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή
  • ISBN: 960-03-1765-8
  • σελ. 224
  • 9 Απριλίου 1997
  • € 10,60

Περίληψη

Bαρύ το παρελθόν που κουβαλούν. Bαρύ και ασυγχώρητο για το μικρό χωριό που τους αναγκάζει να φύγουν, για να τους δεχτεί χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά όμως... O Nέστορας και η γιαγιά του η κυρα-Mαγδαληνή συμπορεύονται σε μια ζωή ήσυχη, χωρίς όμως την ασφάλεια και την τρυφερότητα των συγγενικών σχέσεων. Aυτή την αναπτύσσουν μεταξύ τους, μα και κάνοντας φίλους. Γλυκό παλικάρι ο Nέστορας, ζει την ιδιαιτερότητά του χωρίς ποτέ να γίνει κραυγαλέος, χυδαίος, προκλητικός. Kι η κυρα-Mαγδαληνή, γυναίκα δυνατή, ζει μόνο γι' αυτόν, για τον Nέστορά της, που Tόρη τον φώναζε αυτή.

Βιογραφικά στοιχεία

Βεατρίκη Σαΐας-Μαγρίζου

Η Βεατρίκη (Μπέττυ) Σαΐας-Μαγρίζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Στην Πολυξένη (1996), Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή (1997), Mοιραία ταύτιση (2002), Το βραχιόλι της φωτιάς (2006), που εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, τα θεατρικά έργα Η προίκα (2000), Το κοινό ταμείο (2001) και Η τελευταία βελονιά (2007), το οποίο πήρε κρατικό βραβείο, το θεατρικό αναλόγιο Λε χάιμ - Στη ζωή (2000). Συμμετέχει με κείμενά της στο βιβλίο Νέοι στη δίνη της Κατοχής, έκδοση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (2008).

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας έκανε την εβδομαδιαία εκπομπή λόγου «Ιστορίες χωρίς τίτλο». Κείμενά της διδάσκονται στο Τμήμα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Πάδοβα.

Έγραψε το σενάριο στην ταινία «Αβραάμ», που προβλήθηκε στην Ημέρα Μνήμης στη Θεσσαλονίκη το 2006.

Θεωρώντας πως είναι υποχρέωσή μας η ενασχόλησή μας με τα κοινά, έχει ενεργή συμμετοχή, ξεκινώντας από μικρή στη νεολαία Θεσσαλονίκης και αργότερα στη Λάρισα ως πρόεδρος της ΑVIV, ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και σήμερα ως γενική γραμματέας. Είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΚΙΣ.
Βιβλιογραφία