Στην Ελένη Τασοπούλου για Το λουζεράκι το Βραβείο εφηβικού-νεανικού βιβλίου | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

6 Απριλίου 2020

Στην Ελένη Τασοπούλου για Το λουζεράκι το Βραβείο εφηβικού-νεανικού βιβλίου

.

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που αφορούν σε εκδόσεις του 2019.

Το βιβλίο της Ελένης Τασόπουλου Το λουζεράκιαπέσπασε το βραβείο για τη συγγραφή εφηβικού-νεανικού βιβλίου.

 

Το λουζεράκι είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, μια γλυκόπικρη και συνάμα τρυφερή ματιά στην εφηβεία και τη νέα πραγματικότητα που τη συνοδεύει, με διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και επιλογές που ίσως καθορίσουν όλη μας τη ζωή.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Θάλεια, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, είναι ένα κορίτσι που περνά σχεδόν απαρατήρητο. Δεν έχει σπουδαίες επιδόσεις στο σχολείο, ούτε και πολλά ενδιαφέροντα. Είναι ένα ήσυχο, ντροπαλό, ίσως και δειλό παιδί χωρίς αυτοπεποίθηση και με ελάχιστους φίλους. Ώσπου μια παρεξήγηση θα τη φέρει ξαφνικά στο προσκήνιο και θα την κάνει στόχο πειραγμάτων και ειρωνείας των συμμαθητών της, κάποιοι από τους οποίους θα της φερθούν πολύ σκληρά, γεγονός που σιγά σιγά την οδηγεί στην απομόνωση και στο περιθώριο. Θα μπορέσει άραγε να νικήσει το φόβο και τη δειλία της και να αντιμετωπίσει όσους τη θεωρούν αδύναμη – και κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό; Και τι ρόλο θα παίξει η σχολική θεατρική παράσταση σ’ αυτό;

 

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών έχει αναβληθεί η τελετή απονομής και οι νικητές ανακοινώθηκαν με δελτίο τύπου. 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων