Υποψηφιότητες | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

17 Μαρτίου 2020

Υποψηφιότητες

Το βιβλίο της Ελένης Τασόπουλου Το λουζεράκι είναι υποψήφιο στην κατηγορία εφηβικού-νεανικού βιβλίου.

Ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα 16 Μαρτίου, οι βραχείες λίστες για τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το βιβλίο της Ελένης Τασόπουλου Το λουζεράκι είναι υποψήφιο στην κατηγορία εφηβικού-νεανικού βιβλίου.

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών έχει αναβληθεί η τελετή απονομής και οι νικητές θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου στις 2 Απριλίου 2020 και με ανάρτηση στη σελίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ στο facebook.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο της Ελένης Τασοπούλου:

Η Θάλεια, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, είναι ένα κορίτσι που περνά σχεδόν απαρατήρητο. Δεν έχει σπουδαίες επιδόσεις στο σχολείο, ούτε και πολλά ενδιαφέροντα. Είναι ένα ήσυχο, ντροπαλό, ίσως και δειλό παιδί χωρίς αυτοπεποίθηση και με ελάχιστους φίλους. Ώσπου μια παρεξήγηση θα τη φέρει ξαφνικά στο προσκήνιο και θα την κάνει στόχο πειραγμάτων και ειρωνείας των συμμαθητών της, κάποιοι από τους οποίους θα της φερθούν πολύ σκληρά, γεγονός που σιγά σιγά την οδηγεί στην απομόνωση και στο περιθώριο. Θα μπορέσει άραγε να νικήσει το φόβο και τη δειλία της και να αντιμετωπίσει όσους τη θεωρούν αδύναμη – και κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό; Και τι ρόλο θα παίξει η σχολική θεατρική παράσταση σ’ αυτό;

Το λουζεράκι είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, μια γλυκόπικρη και συνάμα τρυφερή ματιά στην εφηβεία και τη νέα πραγματικότητα που τη συνοδεύει, με διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και επιλογές που ίσως καθορίσουν όλη μας τη ζωή.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων