Οι Εκδόσεις Καστανιώτη στο 11ο Φεστιβάλ ΛΕΑ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

4 Ιουνίου 2019

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη στο 11ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

6-19 Ιουνίου

 

Όπως κάθε χρόνο, οι Εκδόσεις Καστανιώτη συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ ΛΕΑ με παρουσιάσεις βιβλίων και συναντήσεις με ξένους συγγραφείς.

Φέτος υποδεχόμαστε τον Κοσταρικανό συγγραφέα Κάρλος Φονσέκα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ο συνταγματάρχης δεν έχει πού να κλάψει

Επίσης, στο φετινό πρόγραμμα του ΛΕΑ θα παρουσιαστούν τα βιβλία Σάμα του Αντόνιο ντι Μπενεντέτο και Πλατεία Διαμαντιού της Μερσέ Ροδορέδα, δύο σημαντικά έργα ισπανόφωνης και καταλανικής λογοτεχνίας.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις των Εκδόσεων Καστανιώτη στο 11οΦεστιβάλ Λογοτεχνίας ΛΕΑ:

 

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 7 μ.μ.- 8 μ.μ. - Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)

Παρουσίαση δύο κλασικών έργων ισπανόφωνης και καταλανικής λογοτεχνίας: Σάμα του Αντόνιο ντι Μπενεντέτο και Πλατεία Διαμαντιού της Μερσέ Ροδορέδα.

Θα μιλήσουν οι: Άννα Βερροιοπούλου, μεταφράστρια, Νίκος Πρατσίνης, μεταφραστής, διερμηνέας, Εύα Παπαϊωάννου, καθηγήτρια, μεταφράστρια. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος της Ξένης Λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη, Γρηγόρης Μπέκος. Θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη ομιλία του μεταφραστή Ευρυβιάδη Σοφού.

 

Τρίτη 11 Ιουνίου, 7 μ.μ.  - Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων, 5οςόροφος)

Παρουσίαση του βιβλίου του Κάρλος Φονσέκα Ο συνταγματάρχης δεν έχει πού να κλάψει

Το εκλεπτυσμένο ντεμπούτο ενός ταλαντούχου συγγραφέα, μια κωμικοτραγική αλληγορία για το πολιτικό φάσμα του περασμένου αιώνα. Με τον Κάρλος Φονσέκα θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός και η μεταφράστρια του βιβλίου Αγγελική Βασιλάκου.

 

Πέμπτη 13 Ιουνίου, 7 μ.μ.- 8 μ.μ.  - Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)

Συζήτηση με θέμα «Λογοτεχνία και μετανάστευση» με τους Κάρλος Φονσέκα και Αντρές Μπάρμπα.

Ιστορικά, η Λατινική Αμερική αποτελεί πόλο μετανάστευσης. Σήμερα παρατηρείται μια εντατικοποίηση των μεταναστευτικών κινήσεων τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Οι συγγραφείς Κάρλος Φονσέκα από την Κόστα Ρίκα και Αντρές Μπάρμπα από την Ισπανία θα συνομιλήσουν γι’ αυτό το φαινόμενο και την επιρροή του στην ισπανική λογοτεχνία. Την εκδήλωση θα συντονίσει Λένα Ματσιώρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Λευκάδα το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας (αίθουσα Τέχνης «Θεοδώρου Στάμου») με ομιλητές τον Κάρλος Φονσέκα και τον Εδουάρδο Λουθένα. 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων