Βιβλία στη μεγάλη οθόνη: «Η μυστική γραφή» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

12 Ιανουαρίου 2017

Βιβλία στη μεγάλη οθόνη: «Η μυστική γραφή»

του Σεμπάστιαν Μπάρυ μέσα από την κάμερα του Τζιμ Σέρινταν

Το συγκλονιστικό βιβλίο του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Σεμπάστιαν Μπάρυ, Η μυστική γραφή, θα απολαύσουμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Τζιμ Σέρινταν («Το αριστερό μου πόδι», «Εις το όνομα του πατρός»). Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν: Ρούνι Μάρα (ως νεαρή Ροσίν ΜακΝάλτι), Θίο Τζέιμς, Άινταν Τέρνερ, Έρικ Μπάνα, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ (στο ρόλο της ηλικιωμένης Ροσίν ΜακΝάλτι).

Ο Σεμπάστιαν Μπάρυ έχει γράψει ένα από τα σπουδαιότερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα της τελευταίας δεκαετίας, ένα βιβλίο σχεδόν ιερό: ένα αφιέρωμα στον πανταχού παρόντα θεό της αγάπης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Η Ροσίν ΜακΝάλτι, μειλίχιο πλάσμα κι αιωνόβια τρόφιμος της –προσεχώς υπό κατεδάφιση και μετακίνηση– Ψυχιατρικής Κλινικής του Ροσκόμον, αποφασίζει, κρυφά, αθόρυβα, ν' αφήσει το χνάρι της: μια προσωπική μαρτυρία με την οποία πασχίζει να ιστορήσει τον τραυματικό της βίο και παράλληλα να διαψεύσει τα μυθεύματα που την κράτησαν ισοβίως άνθρωπο του περιθωρίου. Στην αφήγηση της Ροσίν πλέκεται περίτεχνα η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του ψυχιάτρου της, δόκτορος Γκρεν, για χρόνια θεράποντος ιατρού της Ροσίν, ο οποίος βυθίζεται σε μια ολοένα και πιο προσωπική εμμονή όσο περισσότερο ανασκαλεύει το παρελθόν της υπερήλικης ασθενούς του, με την οποία νιώθει να τον συνδέει ένας δεσμός μυστηριώδης, ανεξιχνίαστος.

 

Στους κινηματογράφους στις 6 Απριλίου 2017 από την Tanweer

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων