Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καιροφύλα | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

17 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καιροφύλα

Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Λύκειο των Ελληνίδων

Το βιβλίο του Γιάννη Καιροφύλα Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 6:30 μ.μ. στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Η επανάσταση των γυναικών στην Αθήνα της Μπελ Επόκ έφερε μεγάλες ανατροπές στο κατεστημένο. Με το βιβλίο αυτό ο αθηναιογράφος Γιάννης Καιροφύλας επιστρέφει στην Αθήνα της Μπελ Επόκ και επικεντρώνεται στο σημαντικό αγώνα που έδωσαν τότε οι γυναίκες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Παρουσιάζει με πολλές άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες τις μάχες των Ελληνίδων την περίοδο 1880-1910, με προεξάρχουσα τη φωτισμένη Καλλιρρόη Παρρέν, που με την Εφημερίδα των Κυριών άνοιξε το δρόμο σε κάθε γυναίκα για να αναζητήσει θέση στην κοινωνία, στους χώρους της εργασίας αλλά και της επιστήμης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ιστορικός και διδάκτωρ Νομικής Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου και η επίτιμη διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και αρχαιολόγος Ελισάβετ Σπαθάρη. Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ελένη Τσαλδάρη. 

 

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Δημοκρίτου 14, Αθήνα τηλ. 210 3611042

 

 

 

 

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων