Ο «Φεβρουάριος» φέτος τον Ιούλιο | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

24 Φεβρουαρίου 2012

Ο «Φεβρουάριος» φέτος τον Ιούλιο

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος μοιράζεται on line με τους αναγνώστες την πρώτη εκδοχή του μυθιστόρηματός του, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον προσεχή Ιούλιο.

Ο Φεβρουάριος για τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο ξεκίνησε με ένα πείραμα: να δοκιμάσει να γράψει μέσα σ’ ένα μήνα ένα μυθιστόρημα από το οποίο θα ανέβαζε καθημερινά ένα κεφάλαιο στη σελίδα του στο internet. Θέμα του η απώλεια.

Έχοντας στο μυαλό του τα βασικά στοιχεία της πλοκής και τους κυριότερους ήρωες, ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου να γράφει σε πραγματικό χρόνο την ιστορία του, εντάσσοντας στην εξέλιξη της πλοκής τα γεγονότα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

Το μυθιστόρημα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και θα «κατέβει» από την ιστοσελίδα στο τέλος της επόμενης μέρας.

Ο λόγος; Το μυθιστόρημα θα πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και επεμβάσεις μέχρι την τελική του μορφή.

Με άλλα λόγια, οι αναγνώστες διαβάζουν on line την πρόχειρη εκδοχή του βιβλίου και συμβάλλουν με τα σχόλια και τις παρεμβάσεις τους, ενώ τον Ιούλιο του 2012 θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν την τελική μορφή του κειμένου σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχουν γραφτεί πάνω από 55.000 λέξεις, 13.000 αναγνώστες διάβασαν –και συνεχίζουν να διαβάζουν– το Φεβρουάριο του Θοδωρή Γεωργακόπουλου.

Εσείς; www.februarios.com

 

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2000 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά έντυπα και σε εφημερίδες. Στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος ψηφιακών μέσων σε μια μεγάλη εταιρία media, ενώ έχει εργαστεί και ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων. Έχει δημιουργήσει τα «Monoblogs», ένα δίκτυο από εξειδικευμένα blogs και έχει εκδώσει δύο βιβλία: οι Αληθινές ιστορίες (Introbooks, 2011) περιέχουν μεγάλης έκτασης άρθρα που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια στα περιοδικά και το Πέρα από την καταιγίδα (Οξύ, 2006) είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο προσωπικό του site www.georgakopoulos.org και στο Twitter (@tgeorgakopoulos)

 

 

 

 

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων