«Το μουσείο διαβάζει...» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

9 Φεβρουαρίου 2011

«Το μουσείο διαβάζει...»

Σειρά παρουσιάσεων της συγγραφικής πορείας γνωστών συγγραφέων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη ανακοινώνουν το πρόγραμμα "Το Μουσείο διαβάζει…", μία σειρά παρουσιάσεων της συγγραφικής πορείας γνωστών συγγραφέων στους χώρους του Μουσείου. Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 στο Μουσείο θα γίνει η παρουσίαση του έργου της Λένας Διβάνη με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα Ένα πεινασμένο στόμα.

Η Λένα Διβάνη γεννήθηκε στο Βόλο το 1955 και, εκτός από συγγραφέας, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει ιστορικές μελέτες, μία συλλογή διηγημάτων, τέσσερα μυθιστορήματα, μία νουβέλα, τέσσερα παιδικά βιβλία και έναν τόμο με τα τρία θεατρικά της έργα. Η συλλογή διηγημάτων Γιατί δε μιλάς για μένα; πήρε βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους. Το μυθιστόρημα Οι γυναίκες της ζωής της έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, τα τουρκικά και τα ιταλικά και έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση από την ΕΤ1, ενώ το μυθιστόρημα Ψέματα μεταφράζεται στα τούρκικα, ρουμανικά και εβραϊκά. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε θέματα ομογένειας. Θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.

 

INFO

Ελεύθερη είσοδος

Πέμπτη 17.02.2011

Ώρα: 18:00 – 19:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 10674, Αθήνα

www.cycladic.gr

 

Επόμενες παρουσιάσεις:

Στις 7 Απριλίου 2011, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου της Ευγενίας Φακίνου, με αφορμή το μυθιστόρημα Οδυσσέας και Μπλουζ. O κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου 2011 με την παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Μάινα Τα φαινόμενα απατούν.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων