Η ηλεκτρονική έκδοση του Βομβιστή του Παρθενώνα εμπλουτίζεται με εννέα προσαρτήματα | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

21 Ιανουαρίου 2011

Η ηλεκτρονική έκδοση του Βομβιστή του Παρθενώνα εμπλουτίζεται με εννέα προσαρτήματα

9 προσαρτήματα γραμμένα από το συγγραφέα, ειδικά και μόνο για την ηλεκτρονική έκδοση και με παραπομπές στο διαδίκτυο.

Στις εκδόσεις Καστανιώτη οι ηλεκτρονικές εκδόσεις (ebooks) δεν ανταγωνίζονται τα παραδοσιακά βιβλία, αλλά οι δύο μορφές (ψηφιακή και έντυπη) συνυπάρχουν συμπληρώνοντας ευεργετικά η μία την άλλη, προσφέροντας στον αναγνώστη το προνόμιο να επιλέγει τη μορφή που εκείνος προτιμά. Σε ένα ιδανικό σενάριο, οποιοσδήποτε αναγνώστης θα μπορεί πλέον να διαβάζει το ψηφιακό βιβλίο στον υπολογιστή του γραφείου του, να συνεχίζει την ανάγνωση στο κινητό του επιστρέφοντας σπίτι με το μετρό και το βράδυ να αποκοιμιέται με το έντυπο βιβλίο αγκαλιά.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής και σε συνδυασμό με άλλες επιλογές που αφορούν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις (δωρεάν βιβλία, «ανοιχτά» αρχεία, χαμηλή τιμή, βιβλία όπου η τιμή ορίζεται από τον αγοραστή), το βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου Ο βομβιστής του Παρθενώνα εμπλουτίστηκε με πρόσθετο υλικό: 9 προσαρτήματα γραμμένα από το συγγραφέα, ειδικά και μόνο για την ηλεκτρονική έκδοση και με παραπομπές στο διαδίκτυο. Παράλληλα,το ιστολόγιο του συγγραφέα ανανεώνεται διαρκώς τοποθετώντας το βιβλίο στο περικείμενο της επικαιρότητας, δίνοντας στους αναγνώστες τη δυνατότητα να αφήσουν σχόλια: http://www.theparthenonbomber.blogspot.com/. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται να προκύψει ένα «επαυξημένο» σύνολο (βιβλίο-ebook-blog-forum), που θα λειτουργεί ως συνέχεια της μυθοπλασίας.  Σημειώνεται ότι τα ebooks των εκδόσεων Καστανιώτη –άπαξ και αγοραστούν– παραμένουν διαθέσιμα στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του χρήστη και ενημερώνονται αυτόματα με πιθανές ανανεώσεις/προσθήκες, οι οποίες είναι προσβάσιμες δίχως επιπλέον κόστος.

Πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου μια τέτοια αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως αυτόνομου μέσου θα δικαιολογήσει ευρύτερα την παρουσία του ηλεκτρονικού βιβλίου ως προϊόντος που θα συμπληρώνει το παραδοσιακό βιβλίο.

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων