Την Πέμπτη το αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα. | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

17 Μαρτίου 2010

Την Πέμπτη το αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα.

24 νομπελίστες συγγραφείς, 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη! Κάθε Πέμπτη σε όλα τα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

This text will be replaced


Ο δεύτερος τόμος της μοναδικής προσφοράς των Εκδόσεων Καστανιώτη και της FAQ κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010, με το μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα, στην προνομιακή τιμή των €5,90.


Bασισμένο στις εμπειρίες του από τον Iσπανικό Eμφύλιο, το βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα θεωρήθηκε από τους βιβλιοκριτικούς ως το κορυφαίο έργο του συγγραφέα και ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών.


Περιγράφει τέσσερις μέρες από τη ζωή του Ρόμπερτ Τζόρνταν, ενός Αμερικανού που έχει σταλεί με την ιδιότητα του δυναμιτιστή, για να ανατινάξει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα. Τέσσερις μονάχα μέρες, στα τέλη της άνοιξης του 1937 στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στα δάση γύρω από τη Σεγκόβια. Στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων ημερών, ο Τζόρνταν βιώνει συγκλονιστικά τον έρωτα στο πρόσωπο της πανέμορφης και βασανισμένης Μαρίας, το φόβο και την αγωνία σε μια σπαρασσόμενη από τον Eμφύλιο χώρα, την αφοσίωση και τη φιλία, αλλά και τη δεισιδαιμονία στα πρόσωπα των Ισπανών ανταρτών. Παντού γύρω του ελλοχεύει ο θάνατος, που δίνει σε όλα τα συναισθήματα μια ολότελα διαφορετική διάσταση και ένταση.


«Το καλύτερο βιβλίο που έγραψε ποτέ ο Χέμινγουεϊ»

The New York Times


«Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα που γέννησε ο αιώνας μας»

The Observer


Μια μοναδική προσφορά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και τη FAQ. Από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, και για 24 συνεχόμενες εβδομάδες, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιβλία μεγάλων συγγραφέων, βραβευμένων με Νόμπελ λογοτεχνίας, στην προνομιακή τιμή των  €5.90.


Για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία συλλογή 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε πολυτελείς εκδόσεις, έγκυρες μεταφράσεις και σε προσιτή τιμή για όλους με την υπογραφή των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Η συλλογή αποτελείται από τα παρακάτω βιβλία:αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων