«40 + 1 νύχτες εκλογών» | Εκδόσεις Καστανιώτη

40 + 1 νύχτες εκλογών

Μια 29χρονη περιπέτεια στην Πολιτική, τα Media και την Πληροφορική

40 + 1 νύχτες εκλογών
  • ISBN: 978-960-03-6873-4
  • σελ. 416
  • 19 Απριλίου 2021
  • € 20,00

Περίληψη

«Η διαδρομή του Ανδρέα Δρυμιώτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο βιβλίο, είναι στην πραγματικότητα η απόσταση που καλύψαμε από τα αποτελέσματα των εκλογών τα οποία κάποτε γράφαμε με κιμωλία σε έναν πίνακα μέχρι το σήμερα, όπου έχουμε εκτίμηση του εθνικού εκλογικού αποτελέσματος στις εννέα το βράδυ της Κυριακής των εκάστοτε εκλογών».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

 

«Όταν ο Ανδρέας μού έστειλε τα πρώτα χειρόγραφα, του απάντησα πως διαβάζονται απνευστί, σαν μυθιστόρημα, και τον παρότρυνα να συνεχίσει και να γράψει αυτή τη γλαφυρή αποτύπωση της πραγματικότητας που έζησε ως πρωτοπόρος της νέας ηλεκτρονικής εποχής ο ίδιος».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Αν η καρδιά της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας χτυπάει πρώτιστα στις εκλογικές διαδικασίες από τις οποίες προκύπτει η αιρετή εκπροσώπηση των πολιτών, η προσφορά ανθρώπων όπως ο Ανδρέας Δρυμιώτης αποδεικνύεται πολλαπλά πολύτιμη».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

 

«Από τον Ανδρέα Δρυμιώτη, πέρα από τη συνεχή επαγγελματική και επιστημονική αλληλοτροφοδότηση, αυτό που συγκρατώ σε ανθρώπινο επίπεδο είναι πως μου απέδειξε ότι μπορείς να συμπορεύεσαι με κάποιον από διαφορετικές και συχνά ασύμπτωτες διαδρομές δίχως να χάνεις τη φιλική και γόνιμη επικοινωνία που τροφοδοτεί την πνευματική εγρήγορση».

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Από το 1981 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν ο Ανδρέας Δρυμιώτης ήταν πάντα στο τιμόνι των εκλογικών μεταδόσεων. Και πάντα οι μεταδόσεις αυτές έγιναν με απόλυτη επιτυχία, ταχύτητα και αξιοπιστία».

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ

Βιογραφικά στοιχεία

Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης

Ο Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο «Ελένειο» και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1964 και από το 1967 άρχισε να εργάζεται στο Γραφείο Δοξιάδη. Στη συνέχεια και μέχρι το 1984, εργαζόταν ως στέλεχος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη. Το 1984, μαζί με την Alpha Bank και την εταιρεία Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη, ίδρυσαν την εταιρεία Δέλτα Πληροφορική, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι την εξαγορά της από την αμερικανική First Data το 2004. Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην εταιρεία Unisystems και στη συνέχεια, 2007-2009, ανέλαβε Πρόεδρος στην εταιρεία SingularLogic Integrator. Από το 2010 και επί μία διετία ήταν επικεφαλής της Μονάδας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Από τον Ιούλιο του 2012 γράφει εβδομαδιαία άρθρα στην Καθημερινή της Κυριακής.

Είναι από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη συνέβαλε καθοριστικά στην εγκατάσταση μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων στα περισσότερα υπουργεία της Ελλάδος. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών στην Ελλάδα από το 1981 μέχρι το 2009.

Το 1989 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανάσιος Βασ. Μπότσης για τη συμβολή του στη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Αρχείου Δημοσιογραφικών Πληροφοριών. Επίσης διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων για το 1996 και το 2004 με τομέα ευθύνης την Πληροφορική της Διοργάνωσης.

Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο 20 μήνες όμηρος που αναφέρεται στην κράτησή του (1956-1959) σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Το 2020 εξέδωσε το βιβλίο Στην Καθημερινή της Κυριακής – Ένατη σελίδα, που περιλαμβάνει 60 από τα 450 δημοσιευμένα άρθρα του σε αυτή την εφημερίδα.




Βιβλιογραφία