«Θυμάρι μεσοπέλαγα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Θυμάρι μεσοπέλαγα

Μυθιστόρημα

Στο εξώφυλλο πίνακας της Βάνας Λογοθέτη.

Θυμάρι μεσοπέλαγα
  • ISBN: 978-960-03-6807-9
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 312
  • 19 Οκτωβρίου 2020
  • € 16,00

Περίληψη

Η Μάγδα Βλαντά αποκοιμιέται σε μια ερημική παραλία στο νησί της καταγωγής της και βλέπει ένα παράξενο όνειρο: εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος με παλαιικά ρούχα, της συστήνεται ως Μανώλης Βλαντάς και αναφέρει ότι γεννήθηκε στο νησί το 1761.

Ξυπνάει αλαφιασμένη. Την άλλη μέρα, στη βιβλιοθήκη του νησιού, ανακαλύπτει την αυτοβιογραφία κάποιου Μανώλη Βλαντά, που προκύπτει ότι ήταν μακρινός της πρόγονος. Η εξιστόρηση της ζωής του είναι γοητευτική. Οι περιπέτειες ξεκινούν από τη νεαρή του ηλικία, όταν απάγεται από ληστές για να πουληθεί ως σκλάβος στην ενδοχώρα της Σμύρνης, σε έναν ιδιόρρυθμο Τούρκο τσιφλικά, επηρεασμένο έντονα από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό.

Μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας αναδύονται στοιχεία για την καθημερινή ζωή των νησιωτών του Αιγαίου και των Τούρκων της περιοχής της Σμύρνης, καθώς και για το εμπόριο και τη ναυτιλία στη Μεσόγειο.

Η έρευνα της Μάγδας φέρνει κοντά δυο ανθρώπους που τους χωρίζουν οι αιώνες, οδηγεί όμως και την ίδια προς μια μεγάλη ανατροπή…

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Λογοθέτης

O Βασίλης Λογοθέτης έχει σπουδάσει νομικά και εργάζεται στη ναυτιλία, διευθύνοντας σημαντική ναυτιλιακή εταιρεία. Με τη λογοτεχνία ασχολείται πολλά χρόνια, αν και το μυθιστόρημα Θυμάρι μεσοπέλαγα είναι το πρώτο που εκδίδει. Οι γνώσεις που απέκτησε από την εργασία του, αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου, μαζί με την αγάπη για τη ναυτική ιστορία της χώρας μας και των νησιών της, τον βοήθησαν να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία για να γράψει το παρόν βιβλίο.