«Καμιάς γυναίκας γέννημα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Καμιάς γυναίκας γέννημα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Γιώργος Καράμπελας

Καμιάς γυναίκας γέννημα
  • ISBN: 978-960-03-6740-9
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 304
  • 9 Νοεμβρίου 2020
  • € 18,00

Περίληψη

Σε κάποια αγροτική περιοχή της Γαλλίας ένας ιερέας δέχεται στο εξομολογητήριό του μια ασυνήθιστη επίσκεψη. «Πάτερ μου, θα σας ζητήσουν σύντομα να ευλογήσετε το σώμα μιας γυναίκας στο άσυλο» τον πληροφορεί μια άγνωστη φωνή. Το άσυλο, χαμένο μες στο αχανές δάσος, είναι ένα παλιό μοναστήρι που μοιάζει με φρούριο και έχει πλέον μετατραπεί σε ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς. Ο ιερέας δεν καταλαβαίνει, απορεί. «Κάτω απ’ το φόρεμά της, εκεί τα έκρυψα» του εκμυστηρεύεται αμέσως μετά εκείνη η παράξενη φωνή. Έτσι θα βγουν απ’ το σκοτάδι τα τετράδια της Ροζ, όπου η ίδια αφηγείται τη σπαρακτική ιστορία της, προσπαθώντας να διαλύσει τη σιωπή με την οποία θέλησαν να σκεπάσουν το πεπρωμένο της, τα τραύματά της, την ανείπωτη οδύνη της. Όλα ξεκινούν όταν η Ροζ είναι δεκατεσσάρων χρονών και ο απελπισμένος πατέρας της δε διστάζει να την πουλήσει, σαν σκλάβα, σε έναν πλούσιο αλλά εξαχρειωμένο γαιοκτήμονα ο οποίος ζει με τη γηραιά μητέρα του και την άρρωστη σύζυγό του. Ο πολυβραβευμένος Φρανκ Μπουίς καταθέτει ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, σκληρό και ευαίσθητο συνάμα, για την αθλιότητα και το μεγαλείο των ανθρώπων.

 

«Απλώς εξαιρετικό! Διαβάστε αυτό το βιβλίο, θα σας συνταράξει».

Φρανσουά Μπουνέλ, La Grande Librairie

 

«Ένα έργο αριστοτεχνικό. Απόδειξη ότι η μυθιστορηματική τέχνη μπορεί ακόμα να μαγεύει».

Le Monde

 

«Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας αδάμαστης γυναίκας... Ο Φρανκ Μπουίς είναι απαράμιλλος σμιλευτής της γλώσσας και ασυναγώνιστος μάστορας της συγκίνησης».

Marianne

Βιογραφικά στοιχεία

Φρανκ Μπουίς

Ο Φρανκ Μπουίς γεννήθηκε στην Κορέζ το 1965. Μετά τις σπουδές του, δίδαξε βιολογία και φυτοκομία για ενήλικες σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Αργότερα αποφάσισε να αφοσιωθεί πλήρως στη γραφή. Λάτρης της λογοτεχνίας από παιδί, έχει επηρεαστεί ιδίως από Αμερικανούς συγγραφείς. Με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος Grossir le ciel το 2014 απέκτησε πανεθνική φήμη στη Γαλλία. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Plateau (2016) και Glaise (2017), των οποίων η μεγάλη επιτυχία ήρθε να επιβεβαιώσει την έλξη που ασκεί αυτό το δυνατό, ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό έργο σε κοινό και κριτικούς. Το 2019 εξέδωσε το μυθιστόρημα Καμιάς γυναίκας γέννημα (Né d’aucune femme) το οποίο απέσπασε πολλά βραβεία (Prix des Libraires, Prix Psychologie Magazine, Grand Prix des Lectrices Elle, Prix Babelio) και θεωρείται ό,τι πιο σημαντικό έχει γράψει μέχρι στιγμής. Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου βιβλίου έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα. Σήμερα ο συγγραφέας μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη Λιμόζ και ένα μικρό χωριό της γενέτειράς του.