«Τα μυστικά της εκφραστικής θεραπείας μέσω τεχνών και coaching» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα μυστικά της εκφραστικής θεραπείας μέσω τεχνών και coaching

Ένας διάλογος μεταξύ δασκάλου και μαθητή

Μετάφραση:
Ελένη Κουρλέση, Μαρία Μαραγκοπούλου, Μαρκέλλα Μασούρα, Έλενα Παναγιωτοπούλου, Μαρίλη Τοπούζογλου, Kατερίνα Φωτιάδη

Τα μυστικά της εκφραστικής θεραπείας μέσω τεχνών και coaching
  • ISBN: 978-960-03-6739-3
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Τo βιβλίο Τα μυστικά της εκφραστικής θεραπείας μέσω τεχνών και coaching είναι η συμβολή του δρος Avi Goren-Bar στη θεραπευτική κοινότητα αλλά και στην κοινότητα του coaching. Παρέχει στον αναγνώστη μια σύγχρονη και ενημερωμένη ψυχοδυναμική προσέγγιση στις θεραπείες μέσω των τεχνών. Ένας συναρπαστικός, ζωντανός διάλογος μεταξύ δασκάλου και μαθητή (του Kristjan Černić από τη Σλοβενία) ‒ διόλου τυχαίο, αφού στον διάλογο βασίζεται και η θεραπευτική του προσέγγιση.

Ο δρ Avi Goren-Bar αγγίζει σε βάθος πρακτικά ζητήματα που άπτονται τόσο της θεραπείας όσο και του coaching. Βασίζεται στο πρότυπο μοντέλο του δημιουργικού άξονα, στη μέθοδο Gestalt, στις αρχές του Γιουνγκ και στη θεωρία των αντικειμενοτρόπων σχέσεων. Επιπλέον, μας διαφωτίζει σχετικά με τη δυναμική και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ενεργοποίηση των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων. Προάγει πρακτικές βινιέτες από τις εκφραστικές τέχνες: τα εικαστικά (ζωγραφική, πηλός κ.ά.), τη μουσική και την κίνηση (χορός, θεατρικές δράσεις κ.ά.).

Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο ξεδιπλώνονται σαράντα χρόνια εντατικής κλινικής εκφραστικής θεραπευτικής δραστηριότητας. Το βιβλίο μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα από την εκπαιδευτική ομάδα στη διετή εκπαίδευση κλινικής εκφραστικής θεραπείας, που γνωρίζει ήδη τέσσερις γενεές αποφοίτων από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ.

Βιογραφικά στοιχεία

Δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ

Ο δρ Άβι Γκόρεν-Μπαρ είναι κλινικός και εκπαιδευτικός ψυχολόγος, πιστοποιημένος θεραπευτής εκφραστικών τεχνών, Jungian Coach και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θεραπείας Gestalt. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην οικία του στη Γαλιλαία και στο Τελ Αβίβ. Διαχειρίζεται και διδάσκει σε εκπαιδευτικά προγράμματα κλινικής εκφραστικής θεραπείας στην Αθήνα, στην Κωνσταντινούπολη, στη Λιουμπλιάνα, στο Ζάγκρεμπ και στο Βελιγράδι. Είναι επίκουρος καθηγητής στο πρόγραμμα MA Art Therapy στο Beit Berl Academic College του Ισραήλ. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Clinical Expressive Arts Therapy in Τheory and Practice, Psychodynamic Snapshots (Cambridge Scholars Pub. House, 2019). Σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Jungian Coaching Method από τις εκδόσεις Routledge Pub. House.
Κρίστιαν Τσέρνιτς