«Παρατηρήσεις για την Εκπαίδευση σε Ξένες Χώρες» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Παρατηρήσεις για την Εκπαίδευση σε Ξένες Χώρες

Μετάφραση:
Χριστόδουλος Λιθαρής

Παρατηρήσεις για την Εκπαίδευση σε Ξένες Χώρες
  • ISBN: 978-960-03-6676-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • 7 Δεκεμβρίου 2020
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

«Η παιδεία είναι μια διαδικασία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κίνα να μελετήσει τις εκπαιδευτικές εμπειρίες άλλων χωρών και να διδαχτεί από αυτές».

ΤΣΟΥ ΓΙΟΓΚΣΙΝ

 

OΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο καθηγητής Τσου Γιογκσίν, ένας από τους επιφανέστερους λόγιους της Κίνας, βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του εκπαιδευτικού πειραματισμού, της καινοτομίας και των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων. Σε αυτή τη διαφωτιστική συλλογή δοκιμίων μοιράζεται μαζί μας τις παρατηρήσεις και τον στοχασμό του γύρω από την πρόοδο της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Διερευνώντας τόσο τις κλασικές παραδόσεις όσο και τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στην Κίνα και στο εξωτερικό, ο Γιογκσίν μάς προσφέρει μια πλούσια τοιχογραφία ιδεών και πρωτοβουλιών που μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο της νέας εκπαίδευσης στην Κίνα. Στις ενότητες του βιβλίου συγκαταλέγονται:

• ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

• ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΣΙΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΣΤΟΧΑΣΤΩΝ

• Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ

• ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

Βιογραφικά στοιχεία

Τσου Γιόγκσιν

Ο καθηγητής Τσου Γιογκσίν, γεννημένος το 1958, είναι μια κορυφαία προσωπικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης στην Κίνα. Είναι αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης για την Προώθηση της Δημοκρατίας στην Κίνα, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της 12ης Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου. Επίσης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κινεζικού Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι αντιπρόεδρος της Ερευνητικής Ένωσης Γιε Σενγκτάο, τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σουτσόου, και προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και στο Πανεπιστήμιο Τονγκτζί της Σαγκάης. Για το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως «60 Μεγάλοι Πρωτεργάτες των 60 Χρόνων Εκπαίδευσης στην Κίνα» (2009),«30ή Επέτειος Μεταρρυθμίσεων και Ανοίγματος: Πρόσωπο της Χρονιάς στον Τομέα της Εκπαίδευσης στην Κίνα» (2008),«10 Κορυφαίες Νέες Μορφές στη Μεταρρύθμιση της Κίνας»(2007) και «10 Κορυφαίες Ελίτ στην Εκπαίδευση της Κίνας»(2006). Επίσης έχει τιμηθεί ως «Εξέχων Εκπαιδευτικός της Σύγχρονης Κίνας», έχει καταταχθεί στα «10 Εκπαιδευτικά Ταλέντα της Κίνας», καθώς στην «Πρώτη Δεκάδα του Πνευματικού Πλούτου και της Νοημοσύνης της Κίνας» και έχει λάβει τον τίτλο του «Εκπαιδευτικού Ταλέντου της 30ής Επετείου Μεταρρυθμίσεων και Ανοίγματος της Κίνας».

Ο Τσου Γιογκσίν είναι ο εμπνευστής του νέου εκπαιδευτικού πειράματος στην Κίνα. Από το 2000 έχουν διεξαχθεί νέα εκπαιδευτικά πειράματα σε πάνω από 5.200 πειραματικά σχολεία σε 29 επαρχίες και αυτόνομες περιοχές της Κίνας. Σχεδόν έξι εκατομμύρια εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν συμμετάσχει στα πειράματα αυτά που έχουν στόχο τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης στην Κίνα μέσω συγκεκριμένων δράσεων. Το θεωρητικό έργο του Τσου Γιογκσίν είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Στην Κίνα έχουν εκδοθεί πάνω από 30 βιβλία του και έχουν δημοσιευθεί πάνω από 400 άρθρα του.

Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, όπως στα κορεατικά, ιαπωνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά, αραβικά κ.ά.
Βιβλιογραφία