«Ιστορία της Αρχαίας Κινεζικής Σκέψης για την Εκπαίδευση» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ιστορία της Αρχαίας Κινεζικής Σκέψης για την Εκπαίδευση

Μετάφραση:
Μαριάννα Τζιαντζή

Ιστορία της Αρχαίας Κινεζικής Σκέψης για την Εκπαίδευση
  • ISBN: 978-960-03-6675-4
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • 7 Δεκεμβρίου 2020
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

«Η ανάλυση σε βάθος και η ενδελεχής έρευνα της σκέψης για την εκπαίδευση των μεγάλων στοχαστών του παρελθόντος έχει τεράστια σημασία και παίζει σημαντικό ρόλο στο να κατανοήσουμε τη διαδικασία εξέλιξης της εκπαίδευσης, καθώς και να συλλάβουμε τους νόμους της ανάπτυξής της. Μπορούμε να πούμε ότι στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού οι σκέψεις για την εκπαίδευση αυτών των μεγάλων διανοητών διαμόρφωσαν πολύχρωμες και πολυποίκιλες μορφές του ιδεολογικού περιεχομένου της εκπαίδευσης και αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την παραπέρα προώθηση και άνθηση της παιδείας».

ΤΣΟΥ ΓΙΟΓΚΣΙΝ

 

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

Ένας από τους κορυφαίους Κινέζους στοχαστές στον τομέα της εκπαίδευσης, ο Τσου Γιογκσίν, εξηγεί πώς αναπτύχθηκε η αρχαία κινεζική σκέψη για την εκπαίδευση και μας προσφέρει διεισδυτικές θεωρητικές συλλήψεις σε σημαντικές θεματικές κατηγορίες, όπως είναι η αρχαία κινεζική αντίληψη για την ηθική διαπαιδαγώγηση, οι παιδαγωγικές σχολές, οι μέθοδοι ανάγνωσης, το αυτοκρατορικό σύστημα εξετάσεων, τα παραδοσιακά πανεπιστήμια και οι ιδιωτικές σχολές. Στον τόμο αυτόν αναπτύσσονται ζητήματα όπως:

• Η ανάπτυξη του στοχασμού για την εκπαίδευση στην αρχαία Κίνα.

• Οι θεωρίες στις οποίες στηρίχτηκε ο στοχασμός για την εκπαίδευση στην αρχαία Κίνα

• Η ηθική αγωγή στην αρχαία Κίνα

• Οι μέθοδοι εκμάθησης της ανάγνωσης στην αρχαία Κίνα

• Η στοιχειώδης εκπαίδευση στην αρχαία Κίνα

Βιογραφικά στοιχεία

Τσου Γιόγκσιν

Ο καθηγητής Τσου Γιογκσίν, γεννημένος το 1958, είναι μια κορυφαία προσωπικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης στην Κίνα. Είναι αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης για την Προώθηση της Δημοκρατίας στην Κίνα, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της 12ης Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου. Επίσης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κινεζικού Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι αντιπρόεδρος της Ερευνητικής Ένωσης Γιε Σενγκτάο, τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σουτσόου, και προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και στο Πανεπιστήμιο Τονγκτζί της Σαγκάης. Για το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως «60 Μεγάλοι Πρωτεργάτες των 60 Χρόνων Εκπαίδευσης στην Κίνα» (2009),«30ή Επέτειος Μεταρρυθμίσεων και Ανοίγματος: Πρόσωπο της Χρονιάς στον Τομέα της Εκπαίδευσης στην Κίνα» (2008),«10 Κορυφαίες Νέες Μορφές στη Μεταρρύθμιση της Κίνας»(2007) και «10 Κορυφαίες Ελίτ στην Εκπαίδευση της Κίνας»(2006). Επίσης έχει τιμηθεί ως «Εξέχων Εκπαιδευτικός της Σύγχρονης Κίνας», έχει καταταχθεί στα «10 Εκπαιδευτικά Ταλέντα της Κίνας», καθώς στην «Πρώτη Δεκάδα του Πνευματικού Πλούτου και της Νοημοσύνης της Κίνας» και έχει λάβει τον τίτλο του «Εκπαιδευτικού Ταλέντου της 30ής Επετείου Μεταρρυθμίσεων και Ανοίγματος της Κίνας».

Ο Τσου Γιογκσίν είναι ο εμπνευστής του νέου εκπαιδευτικού πειράματος στην Κίνα. Από το 2000 έχουν διεξαχθεί νέα εκπαιδευτικά πειράματα σε πάνω από 5.200 πειραματικά σχολεία σε 29 επαρχίες και αυτόνομες περιοχές της Κίνας. Σχεδόν έξι εκατομμύρια εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν συμμετάσχει στα πειράματα αυτά που έχουν στόχο τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης στην Κίνα μέσω συγκεκριμένων δράσεων. Το θεωρητικό έργο του Τσου Γιογκσίν είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Στην Κίνα έχουν εκδοθεί πάνω από 30 βιβλία του και έχουν δημοσιευθεί πάνω από 400 άρθρα του.

Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, όπως στα κορεατικά, ιαπωνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά, αραβικά κ.ά.
Βιβλιογραφία