«Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου

Μετάφραση:
Μαριάννα Τζιαντζή

Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου
  • ISBN: 978-960-03-6669-3
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 816
  • 24 Φεβρουαρίου 2020
  • € 28,01

Περίληψη

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν μένει το ίδιο.

Η ιστορία είναι ένα όπλο. Οι πλούσιοι έχουν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, ο λαός έχει μια άλλη. Και αν κατανοήσουμε πώς διαμορφώθηκε το παρελθόν, εξοπλιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Αυτή είναι μια ιστορία αγώνα, επανάστασης και κοινωνικής αλλαγής – ανθρωπιδών, κυνηγών, βοσκών· αυτοκρατόρων και δούλων· του άντρα-αφέντη και των γυναικών· πλούσιων και φτωχών· δικτατόρων και επαναστατών. Από τις αρχαίες αυτοκρατορίες της Περσίας και της Ρώμης μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση, τον Πόλεμο του Βιετνάμ και το κραχ του 2008, ξετυλίγεται μια ιστορία απληστίας και βίας, αλλά και αλληλεγγύης και αντίστασης. Πολλές φορές στο παρελθόν τέθηκε επιτακτικά το αίτημα για μια διαφορετική κοινωνία. Ανέκαθεν ο άνθρωπος αγωνιζόταν για μια καλύτερη ζωή. Αυτό το βιβλίο μάς δείχνει ότι οι πολλοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.

Μια παγκόσμια ιστορία που είναι γραμμένη από τα κάτω.

 

«Σε έναν κόσμο εντεινόμενων κινδύνων, όπου οι αντιδραστικές αφηγήσεις εξακολουθούν να κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, ο Νιλ Φόκνερ αποτελεί μια ισχυρή και αναγκαία εξαίρεση, καθώς μας υπενθυμίζει την πραγματική ριζοσπαστική ιστορία που κινεί την κοινωνική και πολιτική εξέλιξη».

Rachel Holmes

 

«Ένας από τους πιο λαμπρούς ιστορικούς της αριστεράς».

John Newsinger

 

«Μεθυστικά φιλόδοξο».

New Internationalist

Βιογραφικά στοιχεία

Νιλ Φόκνερ

Ο Βρετανός Νιλ Φόκνερ είναι ιστορικός, αρχαιολόγος και πολιτικός ακτιβιστής. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (King's College), ενώ σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και, μεταξύ άλλων, διευθύνει το περιοδικό Military History Monthly. Από το 2000 άρχισε να εκδίδει βιβλία. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα Lawrence of Arabia’s War (2016) και A People's History of the Russian Revolution (2017). Το πιο πρόσφατο, με τίτλο Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου, κυκλοφόρησε το 2018. Περισσότερες πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα και τις ποικίλες δραστηριότητές του υπάρχουν στην προσωπική του ιστοσελίδα: https://www.neilfaulkner.co.uk


facebook