«Η αστυνόμος» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η αστυνόμος

Μυθιστόρημα
Η αστυνόμος
  • ISBN: 978-960-03-6609-9
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Η αστυνόμος Λένα Στρατήγη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη ζωή της. Για να την αλλάξει, παρέχει υλικό από ιδιάζοντα εγκλήματα στο συγγραφέα πατέρα της, ωθώντας τον να εμπλακεί προσωπικά στην κάθε περίπτωση, ώστε να την καταγράψει αργότερα σε μυθιστόρημα. 

 

Δόλια τον κατευθύνει, του αποκαλύπτει ή του αποκρύπτει στοιχεία και γεγονότα, αστυνομεύει την παραμικρή του κίνηση. Φαίνεται να πιστεύει πως, έτσι, γίνεται αυτή ο πραγματικός συγγραφέας του καινούργιου βιβλίου. 

Με τέτοιον τρόπο μεταπλάθει την πραγματικότητά της, και ζει μιαν άλλη ζωή. Δεν έχει υπολογίσει όμως το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος πατέρας της να εμπλακεί ερωτικά σε μια τέτοια ιστορία και να παρασύρει την ίδια στην παγίδα που εκείνη του είχε στήσει. 

Ούτε μπορεί να φανταστεί τη σκληρή τιμωρία που θα υποστούν και οι δυο τους από αυτό το παιχνίδι.

Βιογραφικά στοιχεία

Ανδρέας Μήτσου

Ο Ανδρέας Μήτσου έχει εκδώσει εννέα συλλογές διηγημάτων, έξι μυθιστορήματα και δύο νουβέλες. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου, με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή του Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια, με το Βραβείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών (Ουράνη) για τη συλλογή διηγημάτων Σφήκες και με το Βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ) για τη νουβέλα του Ο κύριος Επισκοπάκης

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.

Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή και Θεωρίες Αφήγησης στο ΕΚΕΒΙ, στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Ιανό, στη FNAC κ.α.
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις