«Η οικογένεια της καμήλας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η οικογένεια της καμήλας

Η οικογένεια της καμήλας
  • ISBN: 978-960-03-6608-2
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Από το μικρό χωριό στη μεγάλη πόλη της Συρίας και από εκεί στην Ελλάδα και, αργότερα, σε άλλες χώρες. Οι πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες κάθε εποχής. Τα όνειρα που κυνήγησα ως παιδί. Η πολιτική, η θρησκευτική, η κοινωνική αλλά και η οικονομική κατάσταση, όπως τις έζησα στα μέρη όπου γεννήθηκα. Οι δυσκολίες προσαρμογής στους άγνωστους τόπους της περιπλάνησής μου.

Τίποτε δε στάθηκε εμπόδιο. Γιατί από μικρή ηλικία άρχισα να «ζωγραφίζω» τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν ήμουν καλός ή μέτριος ζωγράφος ή αν κατείχα όλα τα χρώματα. Γνωρίζω όμως ότι ποτέ δε ζωγράφισα μια κόλαση.

Το βιβλίο αυτό είναι οι αναμνήσεις μου, οι ιστορίες μου, οι σχέσεις μου με αφανείς αλλά και σπουδαίους ανθρώπους. Γεγονότα αληθινά, σε ένα διαρκές ταξίδι από το όνειρο στην πραγματικότητα και αντίστροφα.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Νίμερ Γεωργίου Σαχίν

Ο Νίμερ Γεωργίου Σαχίν γεννήθηκε στο χωριό Όρνα (Ornah) της Συρίας. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο νοσοκομείο «Bethesda», στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, και στο θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός». Μετεκπαιδεύτηκε στο νοσοκομείο «Mount Vernon» του Λονδίνου και αργότερα, στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στο νοσοκομείο «St. Elisabeth», στο Γκρέβενμπροϊχ της Γερμανίας. Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (FACS) και του Διεθνούς Κολεγίου Χειρουργών (FICS). Εργάστηκε για χρόνια στη Χειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού» και στο «Απολλώνιο» Ηρακλείου Κρήτης ως επιμελητής. Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Δαμασκού και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας του Ομίλου «Ιατρικού». Είναι διευθυντής χειρουργός στο «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».