«Το φωτάκι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το φωτάκι

Μετάφραση:
Μαρία Φραγκούλη

Το φωτάκι
  • ISBN: 978-960-03-6593-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Μακριά από τα πάντα, μέσα στα δάση, σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό, ένας άνδρας ζει στη μοναξιά. Ένα μυστήριο όμως ταράζει την απομόνωσή του: κάθε νύχτα, την ίδια ώρα, το σκοτάδι διακόπτεται από ένα φωτάκι που ανάβει πάνω στο βουνό, ακριβώς απέναντι από το πέτρινο σπίτι του. Τι να είναι;

Κάποιος κάτοικος ενός άλλου ακατοίκητου χωριού; Η λάμπα ενός ξεχασμένου στύλου που ανάβει από κάποια ηλεκτρική επαφή; Ένα ufo; Μια μέρα ο άνδρας φθάνει ως το σημείο απ' όπου προέρχεται το φως. Βρίσκει να τον περιμένει ένα παιδί, που ζει και αυτό μόνο του σε ένα σπίτι στο δάσος και μοιάζει να έρχεται από μιαν άλλη εποχή ή, πράγματι, από άλλον πλανήτη.

Καινούργια ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό του άνδρα: ποιο είναι στα αλήθεια εκείνο το παιδί; Και ποια σχέση τούς ενώνει; Θα το ανακαλύψουμε σιγά-σιγά, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στον μυστικό πυρήνα αυτής της τρομερής και ανάλαφρης ιστορίας, μέχρι το απρόσμενο τέλος. Ένα βιβλίο αινιγματικό, έντονο και βαθύ, που προκαλεί ταραχή, προορισμένο να σημαδεύσει την ψυχή των αναγνωστών.

Βιογραφικά στοιχεία

Αντόνιο Μορέσκο