«Μπαρόκ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μπαρόκ

Μπαρόκ
  • ISBN: 978-960-03-6363-0
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Mην τους αφήσεις να σε ξεγελάσουν. Αυτό δεν είναι βιβλίο. Είναι μια σκάλα με πενήντα σκαλοπάτια. Πάρε τη γυναίκα που μικραίνει αντί να μεγαλώνει και συνόδευσέ την πίσω στη νεότητά της, στα παιδικά της χρόνια και στην κοιλιά της μάνας της. Καθώς το κάνεις αυτό θα σκεφτείς αναπόφευκτα τη δική σου σκάλα και τα σκαλοπάτια της. Κι έτσι, κατεβαίνοντας μαζί, χέρι χέρι, θα ζεσταθείτε από τη φλόγα της ζωής σας και θα ζήσετε ευτυχισμένοι ώσπου να λιώσετε και να γίνετε ένα.

Μπαρόκ σημαίνει να ζεις αποφασιστικά, να ζεις δραματικά, να ζεις σήμερα. Μπαρόκ σημαίνει να γίνεις ο Δαβίδ του Μπερνίνι τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα. Μπαρόκ σημαίνει να τραγουδάς μόνος σου πάνω στο ηλίθιο basso continuo. Τραγούδα λοιπόν. Τώρα.

Το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι ένα αναπάντεχο μυθιστόρημα «ανηλικίωσης», μια περιπετειώδης αναζήτηση του εαυτού και των αντανακλάσεών του, μια κλινική αποτύπωση της φιλοδοξίας, της ματαιοπονίας και της ασίγαστης ονειροπόλησης που μας κάνει ανθρώπινους. 

 

Βιογραφικά στοιχεία

Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού Ρεύματα και τη συλλογή διηγημάτων Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη (1994). Το πρώτο της μυθιστόρημα, Γιάντες, απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω (1996). Στην αμερικανική μετάφραση του βιβλίου της Θα ήθελα απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008). To Θα ήθελα πήρε επίσης το βραβείο Liberis Liber των ανεξάρτητων καταλανικών εκδοτικών οίκων και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Best Book in Translation του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ. Για το βιβλίο της Λαμπερή μέρα απέσπασε το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.


facebook website

Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις