«Χάρτινος έρωτας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Χάρτινος έρωτας

Χάρτινος έρωτας
ebook
  • ISBN: 978-960-03-6324-1
  • epub logoePUB
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Ο πρώτος έρωτας δεν σβήνει ποτέ. Κρύβεται στα μύχια του κορμιού μας σαν έμβρυο που λαχταρά να ζήσει. Ακόμα κι αν έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες, η νοσταλγία πλανιέται στο μυαλό μας μαζί με αναπάντητα ερωτήματα, ίσως και με την ελπίδα. 

Η Νεφέλη συναντά τυχαία τον Κωνσταντίνο, τον πρώτο άνδρα που αγάπησε πραγματικά και ξαφνικά κατακλύζεται από ένα απρόσμενο πάθος. Ωστόσο είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών –το ίδιο κι αυτός– και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτή τη θύελλα συναισθημάτων.

Η ζωή βέβαια μοιάζει να ξέρει τι κάνει. Ίσως της στέλνει κάποιο μήνυμα για να της αποκαλύψει κάτι. Δεν αφήνει τίποτα να γίνεται τυχαία – και η Νεφέλη το γνωρίζει καλά αυτό.

 

Οι δύο ήρωες παγιδεύονται σε έναν λαβύρινθο με προσωπικά, κοινωνικά, ακόμα και πολιτικά αδιέξοδα. Θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με μεγάλη διλήμματα και να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, αν θέλουν να φτάσουν κάποτε στην έξοδο, όπου βρίσκεται και το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων.

Βιογραφικά στοιχεία

Ζοέλ Λοπινό

Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζήσει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική της.

Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων και παραμυθιών. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών.
Βιβλιογραφία