«Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία

Πρώτη φορά 2018

Ημερολόγιο 2018

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία
  • ISBN: 978-960-03-6268-8
  • σελ. 128
  • 4 Οκτωβρίου 2017
  • € 8,48

Περίληψη

Ένα σπαρταριστό ημερολόγιο, μια απολαυστική ανθολογία με τα πιο δημοφιλή «τιτιβίσματα» που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία (hysteria.gr).

Από τον πρόλογο της έκδοσης:

Πρώτη φορά 2018 λοιπόν.

Το πιστέψαμε, το φέραμε, το στηρίζουμε. Είναι η ελπίδα μας.

Το τιμούμε με τις τοπ 9,99 φατσούλες που θα σαρώσουν τα νταουνλόουντζ της χρονιάς.

Φατσούλα «Πρώτη φορά Αριστεροακροδεξιά». Μπουκωμένη με ένα ανδρικό μόριο που αναπτύσσεται διαγώνια από κάτω προς τα πάνω, από αριστερά προς άκρα δεξιά. Τα μάτια γουρλωμένα (λογικό). Απευθύνεται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά. Χρώμα: το κοροϊδί.

Φατσούλα «Επαίτης». Με ένα χέρι μπροστά από το κεφάλι που προτείνει την παλάμη. Όλο και κάτι επαιτεί ο καθένας μας: χρήμα, αγάπη, χαρά, νοιάξιμο, ανέσεις κ.λπ. Τα μάτια τύπου «Δώσε κι από δω». Χρώμα: αυτό της ντροπής, το ντροπί.

Φατσούλα «Ζάκερμπεργκ». Με πολλά βελάκια καρφωμένα στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Με ροχάλες στα μάγουλα και στα μάτια. Τα μάτια δεν φαίνονται, είναι καλυμμένα από τις ροχάλες. Χρώμα: του χρήματος.

Φατσούλα «Μούφα αντικαθεστωτικός» που πετάει μολότοφ. Αποπνέει μια ιδεολογική στειρότητα. Τα μάτια είναι ντεμέκ στραβωμένα.. Χρώμα: το προβοκατορί.

Φατσούλα «Ενωμένη Ευρώπη» σε σχήμα γιν-γιανγκ. Θα αποσυρθεί σύντομα γιατί προβλέπεται να μην έχει κάποια χρήση ούτε καν για να περιγράψεις κάποια αδιάφορη διάθεση. Τα μάτια βλέπουν αστεράκια… Χρώμα: το οτελευταιοςνακλεισειτηνπόρτα.

Φατσούλα «Εμενανακούς». Από το στόμα βγαίνουν γράμματα και αριθμοί. Τα μάτια κοιτάζουν το λαό τους. Χρώμα: το ξερολί.

Φατσούλα «Τηλεθεατής». Είναι αξύριστη και μοιάζει με τον άνθρωπο των σπηλαίων. Τα μάτια είναι άδεια. Χρώμα: το αξιολυπητί.

Φατσούλα «Θρησκεία ίμπερ άλες», που κρατάει σταυρό, καλάσνικοφ και χρήμα. Τα μάτια κοιτάζουν στον ουρανό (μήπως τους πέσει στο κεφάλι). Χρώμα: το θανατί.

Φατσούλα «Υγιεινή διαστροφή». Με κορδέλα στο κεφάλι που γράφει «Χωρίς γλουτένη, με στέβια και κινόα». Τα μάτια λάμπουν από υγεία. Χρώμα: το τρεντί. 

Και τέλος η 

Φατσούλα «Νενιχάσαμεν». Είναι η μόνη που διατίθεται με ανιμέισον, δηλαδή κίνηση Στην αρχή είναι ενθουσιασμένη και πάει να πανηγυρίσει και στο τέλος απογοητεύεται και βάζει τα χέρια στο πρόσωπο. Συνδυάζεται άριστα με τη φατσούλα «Πρώτη φορά αριστεροακροδεξιά». Προτεινόμενο χρώμα το σκατί.

Βιογραφικά στοιχεία

ΣυλλογικόΒιβλιογραφία