«Η εγκαταλειμμένη πριγκίπισσα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η εγκαταλειμμένη πριγκίπισσα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αμαλία Τζιώτη

Η εγκαταλειμμένη πριγκίπισσα
  • ISBN: 978-960-03-6246-6
  • σελ. 272
  • 16 Νοεμβρίου 2017
  • € 15,90

Περίληψη

Βόρεια Κορέα, δεκαετία του 1980. Στην πόλη Τσόνγκτζιν γεννιέται ένα ακόμα κορίτσι –το έβδομο– σε μια οικογένεια που μάταια προσδοκούσε ένα αγόρι. Λίγες ώρες μετά η μητέρα εγκαταλείπει το μωρό, με την επέμβαση όμως της σκυλίτσας του σπιτιού η γιαγιά του καταφέρνει να το σώσει. Η τελευταία δίνει στη μικρή το συμβολικό όνομα Μπάρι, από έναν σαμανικό μύθο για μια πριγκίπισσα που είχε  παρόμοια τύχη αλλά στην πορεία ανέλαβε μια σημαντική αποστολή: να αναζητήσει το ελιξίριο που γαληνεύει τις ψυχές των νεκρών. Η ηρωίδα του βιβλίου, έχοντας κληρονομήσει ιδιαίτερα χαρίσματα, αποφασίζει να δραπετεύσει από μια χώρα που λιμοκτονεί και απερημώνεται. Οι απανωτές δυσκολίες δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητά της. Διασχίζει τα σύνορα με την Κίνα και τότε αρχίζει το ταξίδι που θα την αλλάξει για πάντα. Μετά από πολλές περιπέτειες και ταλαιπωρίες καταλήγει στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο, όπου αρχίζει να δουλεύει ως μασέζ. Θα καταφέρει όμως να ξεπεράσει το παρελθόν και να φτιάξει τη ζωή της; Η Εγκαταλειμμένη πριγκίπισσα είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τη μετανάστευση των ανθρώπων και την αρμονική συνύπαρξη στον κόσμο, εμπνευσμένo από την αρχέγονη παράδοση της Κορεατικής Χερσονήσου. 

 

 

«Ο Χουάνγκ Σοκ Γιονγκ είναι αναμφίβολα η σπουδαιότερη μυθιστορηματική φωνή της Άπω Ανατολής». 

ΚΕΝΖΑΜΠΟΥΡΟ ΟΕ

 

«Ένας θαυμάσιος συγγραφέας». 

ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΓΚΥΣΤΑΒ ΛΕ ΚΛΕΖΙΟ

 

«Ένας εθνικός συγγραφέας... Ένας μαχητικός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας... Ο Χουάνγκ Σοκ Γιονγκ είναι ο πιο πολυδιαβασμένος πεζογράφος στην πατρίδα του και ο πλέον γνωστός στον υπόλοιπο κόσμο. Στα βιβλία του συναντιέται η πολιτική με την πολιτισμική μνήμη της Κορέας».

Le Monde

Βιογραφικά στοιχεία

Χουάνγκ Σοκ Γιονγκ

Ο Χουάνγκ Σοκ Γιονγκ γεννήθηκε το 1943 στην πόλη ΤσάνγκΤσουν της Μαντζουρίας. Πολυβραβευμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος, θεωρείται ο σημαντικότερος συγγραφέας στην Κορεατική Χερσόνησο. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το γράψιμο όταν ακόμα ήταν μαθητής λυκείου. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1960 συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ, εμπειρία που τον επηρέασε καθοριστικά. Στη δεκαετία του 1970, με τη διαδοχική έκδοση των έργων του Γκέκτζι, Χανσιγιονντέγκι, Ο δρόμος προς το Σάμπο, Η σκιά των όπλων αλλά και του πολύτομου Τζάνγκγκιλσαν έφερε μια νέα εποχή για την κορεατική λογοτεχνία. Το 1989, θέλοντας να προωθήσει τη συμφιλίωση, επισκέφτηκε τη Βόρεια Κορέα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, ύστερα δραπέτευσε στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, αλλά με την επάνοδό του στη Νότια Κορέα φυλακίστηκε. Αφέθηκε ελεύθερος πέντε χρόνια μετά.  Άλλα έργα του: Ο αρχαίος κήποςΟ επισκέπτης, Σίμτσονγκ-ο δρόμος του λωτού. Η Εγκαταλειμμένη πριγκίπισσα (2007) είναι το πρώτο βιβλίο του που μεταφράζεται στα ελληνικά.