«Όπου ταξίδεψε η καρδιά / Journey of the Heart» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Όπου ταξίδεψε η καρδιά / Journey of the Heart

Δίγλωσση έκδοση
Όπου ταξίδεψε η καρδιά / Journey of the Heart
  • ISBN: 978-960-03-6141-4
  • σελ. 656
  • 13 Μαρτίου 2017
  • € 31,80

Περίληψη

Ο Σωτήρης Πράπας, ταξιδεύοντας  όπου τον καλούσε η επιστήμη του, σεργιάνιζε στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του κι εκεί όπου τον πρόσταζε η καρδιά, στις γειτονιές του κόσμου, με μια ψηφιακή στο χέρι.

Με το συναίσθημα και την τεχνική του ερασιτέχνη φωτογράφου, ο Σωτήρης Πράπας, συνεπικουρούμενος από τον έξοχο αποφθεγματικό λυρικό λόγο της συγγραφέως Άννας Μανωλοπούλου, σημειολογεί φωτογραφίζοντας στιγμές της ιστορίας των εθνών, σημαίες, σύμβολα αγώνων και πολιτισμών, πρόσωπα και εικόνες της καθημερινότητας.

Οι 650 σελίδες του πολυτελούς αυτού λευκώματος αποτελούν κάδρα αιωνιότητας με χρώματα, μορφές, σχήματα, γραμμές, αλληγορίες, συνήθειες, φορεσιές λαών και μεγάλα μνημεία, σε ένα μαγικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά του. Είναι ένα λεύκωμα-καημός πραγμάτων και ψυχών, όαση μνήμης στην έρημο της λήθης. Ο ρόλος και τα σκηνικά: η επιστήμη και η τέχνη!

Βιογραφικά στοιχεία

Σωτήρης Πράπας

O Σωτήρης Πράπας γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1954. Είναι καρδιοχειρουργός, αλλά ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, επιχειρώντας να καταγράψει εικόνες από τα πολυάριθμα επιστημονικά ταξίδια του χωρίς να διεκδικεί την καταξίωσή του ως φωτογράφου. Είναι ευρέως γνωστός, καθώς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους καρδιοχειρουργούς διεθνώς, έχοντας εισαγάγει την πρωτοποριακή μέθοδο By-Pass «Π-graft», σε πάλλουσα καρδιά, που επέδειξε εξαιρετική ασφάλεια και υπεροχή έναντι της κλασικής μεθόδου. Είναι από το 2004 ο ιδρυτής και Πρόεδρος της «Ευρω-Ασιατικής Γέφυρας», εταιρείας καρδιοχειρουργών 28 χωρών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Καρδιοθωρακοχειρουργικής Εταιρείας (W.S.C.T.S.) από το 2012 και Πρόεδρος της αντίστοιχης Ελληνικής  (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α) από το 2016. Έχει εκδώσει στο παρελθόν τα λευκώματα Μικρά αντίο (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και Νίκες καρδιάς, Η ιστορία της ελληνικής Καρδιοχειρουργικής και οι πρωταγωνιστές της (2015) καθώς και τα ημερολόγια Η Ελλάδα μου (2014) και Ανοιχτά της καρδιάς (2016).
Βιβλιογραφία

  • Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
  • Μικρά αντίο, 2004