«Αμέρικα Αμέρικα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Αμέρικα Αμέρικα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αντώνης Καλοκύρης

Αμέρικα Αμέρικα
  • ISBN: 978-960-03-6029-5
  • σελ. 576
  • 7 Μαΐου 2018
  • € 18,00

Περίληψη

Είμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ακόμη ο Ρίτσαρντ Νίξον ενώ την ίδια στιγμή ο πόλεμος στο Βιετνάμ φαντάζει ατέλειωτος. Ο νεαρός Κόρεϊ Σίφτερ, γιος εργατών, προσλαμβάνεται ως κηπουρός στο τεράστιο κτήμα των Μέτερι. Και σύντομα, εξαιτίας της γενναιοδωρίας αυτής της πανίσχυρης οικογένειας, θα αρχίσει να σπουδάζει σε ένα ιδιωτικό οικοτροφείο και να εκτελεί χρέη βοηθού του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Χένρι Μπονγουίλερ που διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ. Ο πρωταγωνιστής δεν θα αργήσει να εμπλακεί με μία από τις κόρες των Μέτερι, εξέλιξη που θα επισπεύσει την απομάκρυνσή του από τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε. Καθώς η εκστρατεία του Μπονγουίλερ αποκτάει δυναμική, ο ήρωας συλλαμβάνει τον εαυτό του παγιδευμένο σε έναν πολύπλοκο ιστό από απρόβλεπτες καταστάσεις, όπου η αφοσίωση, η ευγνωμοσύνη, η πολιτική και το σεξ συγκρούονται με τις ηθικές αρχές, τον έρωτα και την αλήθεια. Το Αμέρικα Αμέρικα του Ίθαν Κέινιν είναι ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά γρήγορα μετατρέπεται σε μια οικουμενική ιστορία που διερευνά τις συντριπτικές εναλλαγές του ατομικού πεπρωμένου.

 

«Το Αμέρικα Αμέρικα είναι ένα πολυεπίπεδο έπος για τις ταξικές διαφορές, την πολιτική, το σεξ, τον θάνατο, αλλά και την κοινωνική ιστορία... Το εύρος του είναι μεγάλο και συχνά μας δίνει την αίσθηση ότι διαβάζουμε ένα αριστούργημα».

ΤΖΩΝ ΑΜΠΝΤΑΪΚ, The New Yorker

«Με έναν ασυνήθιστα σαγηνευτικό συνδυασμό πλοκής, ύφους και χαρακτήρων, ο Ίθαν Κέινιν έχει γράψει όλα αυτά τα χρόνια τη μια υπέροχη αφήγηση πίσω από την άλλη... Είναι ένας από τους καλύτερους λογοτέχνες που γράφουν σήμερα».

ΛΟΡΙ ΜΟΥΡ

«Ένα βιβλίο όπου η τόλμη της ελπίδας προσκρούει στη δύναμη της εξουσίας... περιμέναμε για πολύ καιρό τον άξιο διάδοχο του Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν και του μυθιστορήματός του Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά, και το Αμέρικα Αμέρικα δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο ευοίωνη στιγμή».

Washington Post Book World


«Ο πλέον ώριμος, σοβαρός και επιτυχημένος συγγραφέας της γενιάς του».

National Public Radio

Βιογραφικά στοιχεία

Ίθαν Κέινιν

O Ίθαν Κέινιν γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη του Μίσιγκαν το 1960. Γιος ενός μουσικού και μιας δασκάλας καλλιτεχνικών, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Οχάιο, την Πενσιλβάνια και την Καλιφόρνια προτού ξεκινήσει τις διαδοχικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στο περίφημο Εργαστήρι Συγγραφέων του πανεπιστημίου της Άιοβα, και τέλος
στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Γρήγορα όμως εγκατέλειψε την προοπτική να γίνει γιατρός και αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Σήμερα είναι καθηγητής της Αγγλικής Φιλολογίας (στην έδρα F. Wendell Miller) στο πανεπιστήμιο της Άιοβα και διδάσκει σε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φυτώρια των ΗΠΑ. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως πεζογράφος. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων (Emperor of the Air, 1985) και μια συλλογή με νουβέλες (The Palace Thief, 1994). To Αμέρικα Αμέρικα (2009) είναι το τέταρτο μυθιστόρημά του. Προηγήθηκαν τα Blue river (1992), For Kings and Planets (1999), Carry me Across the Water (2001) και ακολούθησε το A Doubter's Almanac (2016).
Βιβλιογραφία