«Η κυρία Μαίρη ξέρει: Τα μυστικά για τα βότανα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η κυρία Μαίρη ξέρει: Τα μυστικά για τα βότανα

Η κυρία Μαίρη ξέρει: Τα μυστικά για τα βότανα
  • ISBN: 978-960-03-5510-9
  • σελ. 288
  • Επανέκδοση
  • 6 Αυγούστου 2012
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Οι άνθρωποι παλιά έλεγχαν το πεπρωμένο τους με φυτικά μέσα. Πολλά βότανα καταπράυναν τον πόνο, θεράπευαν ασθένειες ή προφύλασσαν από αυτές, κάποια αρωμάτιζαν ή έδιναν χρώμα σε φαγητά και ποτά, άλλα ξόρκιζαν το κακό, έδιωχναν το θάνατο κι έφερναν τύχη, ευημερία και ευγονία.

Σήμερα πολλοί αγνοούν τα μυστικά τους. Η Μαίρη Παναγάκου όμως, γνωστή για την προσφορά της και για την πείρα της από την πολύχρονη τηλεοπτική της παρουσία, με το βιβλίο αυτό τα αποκαλύπτει.

Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων, για να ανακαλύψουμε την ευεργετική τους χρήση και τις μαγικές τους ιδιότητες.

Βιογραφικά στοιχεία

Μαίρη Παναγάκου

Η Μαίρη Παναγάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς που κατάγονται από την Εύβοια. Τελείωσε το Λύκειο Μπαρμπίκα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Pierce College και Δημόσιες Σχέσεις στο Eurocentre στο Παρίσι. Ασχολείται με τον Τουρισμό από το 1981, που ξεκίνησε την καριέρα της ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στα ξενοδοχεία Χανδρή. Δημιούργησε τη δική της ξενοδοχειακή μονάδα στον Κότρωνα της Λακωνικής Μάνης και από το 1994 κάνει «διακοπές» μαγειρεύοντας για τους πελάτες της, που γίνονται φίλοι της!

Από το 1967 είναι μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, συμμετέχοντας μέχρι το 1983 στην μεγάλη χορευτική του ομάδα.

Η αγάπη της για τη λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, την βοήθησαν να συλλέξει τον πλούτο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψει και να την παραδώσει στις επόμενες γενιές, αφού πιστεύει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας, να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας», έτσι ώστε οι ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξεριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Όλα αυτά τα παρουσιάζει από το 1998 στην ελληνική τηλεόραση με δικές της εκπομπές ή έχοντας δική της στήλη στο SEVEN, στη ΝΕΤ, στο MEGA, στην ΕΤ1, ή ως προσκεκλημένη στο ALTER, στον ALPHA, στο STAR και σε όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Βιβλιογραφία