«Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Μαρίνα Μέντζου

Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη
  • ISBN: 978-960-03-5378-5
  • σελ. 144
  • Επανέκδοση
  • 17 Οκτωβρίου 2011
  • € 11,66

Περίληψη

Δύο ιστορίες –η ιστορία ενός παράξενου ζευγαριού και η ιστορία ενός άντρα που καταζητείται από την αστυνομία– κι ένας αγωνιώδης μονόλογος μπλέκονται σιγά σιγά σαν τον ιστό της αράχνης για να καταλήξουν σ' ένα απρόσμενο, δραματικό φινάλε. Ψυχολογική και σωματική βία, ερωτισμός, εξάρτηση και εκδίκηση ξεφεύγουν από τα γνώριμα πλαίσια συνθέτοντας ένα παράδοξο νουάρ μυθιστόρημα με έντονες σαδομαζοχιστικές αναφορές. Αλλά ποια σχέση έχει μ' όλα αυτά η Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη;

Από τα γνωστότερα νουάρ της γαλλικής λογοτεχνίας, η Μυγαλή μάγεψε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος τη μετέφερε στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο «Το δέρμα που κατοικώ».

Βιογραφικά στοιχεία

Τιερύ Ζονκέ

O Τιερύ Ζονκέ (1954-2009) θεωρείται από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, έγραψε όμως επίσης βιβλία για παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το νεανικό του μυθιστόρημα Καταδίωξη στο μετρό (μτφρ. Ρένα Χατχούτ, 1989), καθώς και τα μυθιστορήματα νουάρ Μολόχ (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2000), Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη (μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, 2001) και Ο γέρος μου (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2007).

Το 2011 ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη με τον τίτλο Το δέρμα που κατοικώ.
Βιβλιογραφία