«Διαθεματικές προτάσεις εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Διαθεματικές προτάσεις εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό

Θεωρία και πράξη

Διαθεματικές προτάσεις εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό
  • ISBN: 978-960-03-5172-9
  • eudoxus logo Εύδοξος: 12537521
  • σελ. 320
  • 31 Ιανουαρίου 2011
  • € 21,20

Περίληψη

Οι Διαθεματικές προτάσεις εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό αποτελούν μια αποθήκη ιδεών για κάθε εκπαιδευτικό που πιστεύει ότι η γνώση είναι ενιαία –και όχι κατακερματισμένη– και αναζητά πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους εργασίας.

Με την επιλογή των θεμάτων και τον τρόπο υλοποίησής τους αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να προσεγγίσουμε ευρύτερα και πιο δημιουργικά τον «κόσμο».

Μέσα από το βιβλίο ο εκπαιδευτικός αντιλαμβάνεται τη συνέχεια και τη συνοχή των πραγμάτων και καθοδηγεί προς αυτή τη θέαση –την ολιστική– και τους μαθητές του. Ο κόσμος άλλωστε, ως ενότητα και αλληλουχία, είναι ένα σύνολο μέσα στο οποίο υπάρχουν τα πάντα.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιούν στο σχολείο τους projects, σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών (δασκάλων και νηπιαγωγών) προσφέροντας μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για τις διδασκαλίες των Πρακτικών Ασκήσεων, καθώς και σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, γεφυρώνοντας τη θεωρία με την πράξη.

Βιογραφικά στοιχεία

Δόξα Κωτσαλίδου

Η Δόξα Κωτσαλίδου είναι νηπιαγωγός με master στις Πολιτισμικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου ήταν υπεύθυνη των Πρακτικών Ασκήσεων των φοιτητών. Σπούδασε ηθοποιός και σκηνοθέτις και ανεβάζει παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία και θεατρικά εργαστήρια. Έχει γράψει παιδαγωγικά βιβλία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν εκδοθεί παιδικές ιστορίες και διηγήματά της. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.