«Στα πρώτα της ψηλοτάκουνα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Στα πρώτα της ψηλοτάκουνα

Μυθιστόρημα

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Στα πρώτα της ψηλοτάκουνα
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-4918-4
  • σελ. 272
  • 9 Ιουνίου 2009
  • € 8,86

Περίληψη

Είναι ωραία να φυσάει ένας καταπράσινος αέρας, γεμάτος πευκοβελόνες και ρετσίνι, ν' ακούς τα χιλιόμετρα κάτω από τις ρόδες του οτοστόπ, ν' ανοίγει ο δρόμος σαν διχάλα κι εσύ να γελάς... ή να φοράς τα πρώτα σου ψηλοτάκουνα... Και έπειτα να έρχεται η μπόρα, οι απαιτήσεις ατελέσφορων ερώτων, οι μουντές οικογενειακές εικόνες, η ελαφρότητα να γίνεται βάρος κι εσύ να είσαι εκεί, στο γύρισμα της εποχής, στη στροφή του δρόμου, μπροστά σε μια ανηφόρα που είναι η ζωή σου, με μια αποσκευή στο χέρι: ο άντρας επικεφαλής – η γυναίκα να απλώνει τα υπόγεια πλοκάμια της δικής της επιβίωσης.

Η Ελέσα Στρατή, στην καρδιά της εφηβείας, σκοντάφτει σε έρωτες ημιτελείς, ανολοκλήρωτους, κάτω από την πνιγηρή ανάσα μιας οικογένειας σχεδόν κανονικής, βιώνοντας προδοσίες και ντροπή. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα προσπαθήσει να αναζητήσει το αληθινό πρόσωπο της ζωής: την αγάπη και την ελευθερία. Η ταχύτητα όμως των γεγονότων θα είναι ιλιγγιώδης και το ταξίδι της από την εποχή της κοριτσίστικης τρέλας προς την ωριμότητα θα είναι γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές. Θα καταφέρει να βγει αλώβητη από τη δοκιμασία της ενηλικίωσης;

Βιογραφικά στοιχεία

Μαρία Σταματάκη

Η Μαρία Σταματάκη-Μάργαρη είναι καθηγήτρια χορού, χορεύτρια, χορογράφος. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Το 1985 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Δρέσδη. Στο «Μήνα Χορού» έχουν παρουσιαστεί τα έργα της Ostinato, Όταν το σώμα μού ανήκει, Το μυστήριο των γυναικείων φωνών, Η γυάλα με τα κουμπιά. Έχει ιδρύσει τη χοροθεατρική ομάδα «Χορολόγιον» και έχει παρουσιάσει τα έργα της Οιδίποδας ΙΙΙ, Κλίνη μου, μνήμη μου και Δυο-τρεις καρέκλες που θυμάμαι. Από το 1982 διευθύνει σχολή χορού στον Πειραιά. Γράφει και παρουσιάζει από την ιδιωτική ραδιοφωνία την εκπομπή για παιδιά Αλλάζοντας την Ιστορία. Γράφει επίσης παραμύθια, ποίηση, διήγημα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε το 2005 το πρώτο της μυθιστόρημα, Εγώ ήμουν η τελευταία που μ' αγαπούσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Στα πρώτα της ψηλοτάκουνα (2009).
Βιβλιογραφία