«Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν

Μετάφραση:
Χαράλαμπος Καρβούνης

Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν
  • ISBN: 978-960-03-4913-9
  • σελ. 608
  • 8 Ιουλίου 2009
  • € 23,32

Περίληψη

Άνθρωπος και θάλασσα. Μια παράξενη σχέση, εμποτισμένη με μίσος, ρομαντισμό, περιέργεια και άγνοια. Πώς λειτουργεί αυτό το τρομερό σύστημα, από το οποίο καταγόμαστε και για το οποίο γνωρίζουμε λιγότερα από ό,τι για το διάστημα; Πώς μπόρεσε να γεννηθεί η ζωή μέσα στον πρώτο ωκεανό, από πού προήλθε όλο αυτό το νερό; Γιατί ακολούθησε η Εξέλιξη ειδικά αυτή την οδό και όχι κάποια άλλη; Διότι εξίσου καλά θα μπορούσε να μας είχε μεταμορφώσει σε στρώματα θαλάσσης γεμάτα υγρό και άνευ νοημοσύνης. Πάντως, μια φορά το δοκίμασε – και παραλίγο να τα καταφέρει.

Με ακριβή γνώση του αντικειμένου αλλά και αρκετή ειρωνεία, ο Σέτσινγκ μάς ταξιδεύει μαζί του στο άγνωστο υποθαλάσσιο σύμπαν και μας προκαλεί έκπληξη, ενθουσιασμό και φρίκη. Μετά από αυτό το βιβλίο θα βλέπουμε τους ωκεανούς με άλλο μάτι. Ένα εγκυκλοπαιδικό βιβλίο, τόσο συναρπαστικό όσο και το θρίλερ του Σέτσινγκ Το σμήνος, του οποίου αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα. Βραβεύτηκε από το περιοδικό Bild der Wissenschaft ως επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς 2006.

Βιογραφικά στοιχεία

Φρανκ Σέτσινγκ

Ο Φρανκ Σέτσινγκ, γεννημένος το 1957, δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα Θάνατος και διάβολος το 1995. Μετά από άλλα τρία μυθιστορήματα κι έναν τόμο με διηγήματα, το 2004 κυκλοφόρησε το διεθνές μπεστ-σέλερ Το σμήνος (μτφρ. Στέφανος Τζαννετάτος, Εκδ. Καστανιώτη 2007) που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε το δοκιμιακό Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν, βιβλίο που «σχολίαζε» το Σμήνος και βραβεύτηκε από το περιοδικό Bild der Wissenschaft ως το καλύτερο επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς 2006 στην κατηγορία «ψυχαγωγία». Το Limit εκδόθηκε στη Γερμανία τέλη του 2009 και γνωρίζει επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Φρανκ Σέτσινγκ ζει και εργάζεται ως διαφημιστής στην Κολονία. Το 2002 κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας της Κολονίας, το 2004 το βραβείο Corine και το 2005 το Γερμανικό Βραβείο Επιστημονικής Φαντασίας. Οι συνολικές εκδόσεις των βιβλίων του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 27 γλώσσες, κοντεύουν τα 10.000.000 αντίτυπα.
Βιβλιογραφία