«Η γυναίκα του μεσημεριού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η γυναίκα του μεσημεριού

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Παύλου

Βραβεία
  • 2007 ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Η γυναίκα του μεσημεριού
  • ISBN: 978-960-03-4855-2
  • σελ. 416
  • 9 Φεβρουαρίου 2009
  • € 23,32

Περίληψη

Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και η ιστορία μιας ασυμβίβαστης γυναίκας που επιμένει να κάνει όνειρα: συνεπαρμένος παρακολουθεί ο αναγνώστης τα βήματα της Χελένε από την παιδική της ηλικία, η οποία σφραγίζεται από τη μητρική μορφή που ναυαγεί πάνω στα βράχια μιας συντηρητικής και μικρόψυχης κοινωνίας, ως τη φυγή της στο Βερολίνο της χρυσής δεκαετίας του '20, όπου όλα μοιάζουν δυνατά και το όνειρο φαίνεται να παίρνει για λίγο σάρκα και οστά.

Η Γιούλια Φρανκ διηγείται στο σημαντικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο τιμήθηκε με το σπουδαιότερο γερμανικό λογοτεχνικό βραβείο, το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου 2007, την ιστορία μιας συναρπαστικής γυναίκας που βρίσκεται στη δίνη των φριχτών γεγονότων ενός πολυτάραχου αιώνα.

Βιογραφικά στοιχεία

Γιούλια Φρανκ

Η Γιούλια Φρανκ γεννήθηκε στο Ανατολικό Βερολίνο στις 20 Φεβρουαρίου του 1970. Όταν ήταν επτά ετών η οικογένειά της πέρασε στο Δυτικό Βερολίνο. Σπούδασε Γερμανική Λογοτεχνία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Μετά τις σπουδές της έζησε για μεγάλες περιόδους στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τη Γουατεμάλα.

Το πρώτο της βιβλίο, Der neue Koch, δημοσιεύτηκε το 1997, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή με το μυθιστόρημα Lagerfeuer το 2003. Το 2007 με τη Γυναίκα του μεσημεριού κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου, που θεωρείται η εγκυρότερη λογοτεχνική διάκριση της χώρας της.