«Από τις 78 στροφές στο CD» | Εκδόσεις Καστανιώτη Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων
Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, 176 71 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: 210 90 98 690, Fax: 210 90 98 693
Εmail: iom@iom.gr

"/>

Από τις 78 στροφές στο CD

80 χρόνια ελληνικής δισκογραφίας

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|Ε. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Από τις 78 στροφές στο CD
  • ISBN: 978-960-03-4824-8
  • eudoxus logo Εύδοξος: 119304
  • σελ. 192
  • 3 Νοεμβρίου 2008
  • € 10,60

Περίληψη

Όταν μιλάμε για δισκογραφία στην Ελλάδα, εννοούμε ένα σοβαρό κομμάτι μουσικού –και ποιητικού– πολιτισμού, που χωρίς τη μεσολάβηση της τεχνολογίας δε θα είχε γνωστοποιηθεί ποτέ. Ένας δίσκος μπορεί να είναι κάτι από εντελώς ευτελές έως μοναδικό, άκρως σημαντικό. Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα και ποιότητα των δίσκων στην Ελλάδα των τελευταίων 60-70 χρόνων, που επηρέασε βαθιά αρκετές γενιές από όλο το φάσμα των κοινωνικών τάξεων. Στην έκδοση αυτή αναλύονται όλες οι εποχές (πού, πότε, πώς και γιατί προέκυψαν) της ελληνικής δισκογραφίας από όλα τα είδη της μουσικής μας, καθώς και ένας ευρύτατος κατάλογος επιλεγμένων ενδεικτικών τίτλων.

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (IOM) είναι ο εθνικός οργανισμός εφαρμοσμένης έρευνας για την Επικοινωνία. Από το 1994, έτος δημιουργίας του ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ασχολείται συστηματικά με την έρευνα για τα ΜΜΕ. Στόχος είναι η υποστήριξη των δημόσιων φορέων, των ιδιωτικών δομών και των επαγγελματιών του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα με την κυκλοφορία αξιόπιστων δεδομένων. Στο πνεύμα αυτό, το Ινστιτούτο συμβάλλει με πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση στα ΜΜΕ και τη βελτίωση του οπτικοακουστικού περιβάλλοντος για τα παιδιά και τους νέους στην ψηφιακή εποχή, ενώ έχει συγκροτήσει και συμβουλευτική Βιβλιοθήκη & Κέντρο Τεκμηρίωσης για το ευρύ κοινό.

Σημαντικό πεδίο δράσης του Ινστιτούτου αποτελεί η εθνική εκπροσώπηση και ο συντονισμός των ελληνικών θέσεων σε κοινοτικά προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα MEDIA, καθώς και σε πανευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο. Το ΙΟΜ υποστηρίζει επιστημονικά τη συνάντηση ανάμεσα στα κέντρα πολιτικής απόφασης, τους πανεπιστημιακούς και τους άλλους πόλους μελέτης και έρευνας, τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές της Επικοινωνίας και κατά κύριο λόγο το δημιουργικό δυναμικό της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων
Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, 176 71 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: 210 90 98 690, Fax: 210 90 98 693
Εmail: iom@iom.gr

Βιογραφικά στοιχεία

Γιώργος Νοταράς

Ο Γιώργος Νοταράς έχει εργαστεί ως συντάκτης, ρεπόρτερ και αρθρογράφος στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Επίσης, ως παραγωγός εκπομπών μουσικής και λόγου στο κρατικό και ιδιωτικό ραδιόφωνο, καθώς και ως σεναριογράφος σε κινηματογραφικές ταινίες και σειρές φιξιόν στην τηλεόραση.