«Η εφεύρεση της σκιάς» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η εφεύρεση της σκιάς

Μυθιστόρημα

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|Ε. ΠΑΓΚΑΛΟΥ [βασισμένο σε φωτογραφία του Δημήτρη Χαρισιάδη, Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα, Μάρτιος 1957. © Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη]

Η εφεύρεση της σκιάς
  • ISBN: 978-960-03-4727-2
  • σελ. 328
  • 7 Ιουλίου 2008
  • € 16,96

Περίληψη

O Ισίδωρος Γεωργίου είναι νέος και μορφωμένος. Εμφανίσιμος και άμετρα φιλόδοξος. Με ισχυρές γνωριμίες και αδιάφορος για την πολιτική κατάσταση. Εργάζεται ως δάσκαλος ατόμων με προβλήματα ακοής και γύρω στο 1970 επιλέγεται να εργαστεί στην νεοσύστατη κρατική τηλεόραση ως παρουσιαστής του πρώτου δελτίου ειδήσεων στην νοηματική γλώσσα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να γίνει δημόσιο πρόσωπο. Κάθε βράδυ, λίγο μετά τις οκτώ, ολόκληρη η χώρα προσηλώνεται στις οθόνες για να παρακολουθήσει αυτό τον παράξενο άντρα που υποστηρίζει ότι μιλά χειρονομώντας. Και όμως, πίσω από την λαμπερή και ανώδυνη εικόνα του, ο Ισίδωρος Γεωργίου κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό, που αν διαρρεύσει θα ανατρέψει την ζωή του, αλλά και τις ζωές όσων τον περιβάλλουν.
Η εφεύρεση της σκιάς μιλά για την παραφορά της εξουσίας, που συσκοτίζει την ανθρώπινη ύπαρξη οδηγώντας την αμετάκλητα στην συναισθηματική απογύμνωση· εκεί όπου η συνείδηση, η αίσθηση του χρέους, η ερωτική επιθυμία, η αλήθεια και το ψεύδος, υφίστανται μόνο εφόσον λειτουργούν ως αποδεικτικά ισχύος.

Βιογραφικά στοιχεία

Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης

O Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης γεννήθηκε το 1970 στη Λάρισα. Σπούδασε κινηματογράφο. Ζει στην Αθήνα. Βιβλία του: Η εφεύρεση της σκιάς (2008), Παραβολή (2006), Ο βαθμός δυσκολίας (2004), Βα­θύ πηγάδι (2003), Η συνάντηση (2002). Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε περιο­δικά, ανθολογίες και συλλογικούς τό­μους.


email

Βιβλιογραφία