«Το καλοκαίρι πριν από το σκοτάδι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το καλοκαίρι πριν από το σκοτάδι

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Kαίτη Oικονόμου

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Στο εξώφυλλο λεπτομέρεια από το έργο του Stanley Spencer, «Cookham Moor», 1937

Το καλοκαίρι πριν από το σκοτάδι
  • ISBN: 978-960-03-4596-4
  • σελ. 256
  • Επανέκδοση
  • 11 Νοεμβρίου 2007
  • € 16,96

Περίληψη

Η Κέιτ Μπράουν, μια γυναίκα σαράντα πέντε χρόνων και μητέρα τεσσάρων παιδιών, βλέπει τη ζωή της να κυλά ήρεμη, ναρκωμένη πια ύστερα από τόσα χρόνια εγκλωβισμού στη συμβατική οικογενειακή ζωή και στα στεγανά της καθημερινότητας. Η συμβατικότητα όμως αυτή πνίγει την Κέιτ, που ξεκινάει για ένα ταξίδι μακριά από τα στερεότυπα της θηλυκότητας, εξερευνώντας τα βάθη του εαυτού της και αναζητώντας την ελευθερία και την αυτογνωσία.

«Ένα καλοκαιρινό ταξίδι αυτοαναζήτησης τόσο αποκαλυπτικό και τόσο έντονα γραμμένο, που μαγνητίζει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα».
Sunday Times

«Το γράψιμο της Ντόρις Λέσινγκ έχει μια τελειότητα την οποία είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς. Με απατηλή απλότητα αποκαλύπτει για τα βάθη του νου και της ανθρώπινης ψυχής πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που πρέπει κανείς να γνωρίζει. Σε λίγες φράσεις, μερικές φορές σε μία μόνο φράση, περικλείει το νόημα μιας ολόκληρης ανθρώπινης σχέσης».
Daily Telegraph

«Μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς της Αγγλίας».
New Statesman

Βιογραφικά στοιχεία

Ντόρις Λέσινγκ

Η Ντόρις Λέσινγκ γεννήθηκε το 1919 στην Περσία, νυν Ιράν, από Βρετανούς γονείς. Μεγάλωσε στη Νότια Ροδεσία, νυν Ζιμπάμπουε. Φτάνοντας στην Αγγλία, το 1949, εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τον τίτλο Tραγουδώντας το χορτάρι, το οποίο σηματοδότησε την αρχή της λαμπρής λογοτεχνικής της σταδιοδρομίας. Από τότε τιμήθηκε με πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως τα βραβεία David Cohen Memorial Prize, Prince of Asturias Awards, ST Dupont Golden PEN Award και, βέβαια, το Νόμπελ Λογοτεχνίας (2007) για τη συνολική προσφορά της στη λογοτεχνία. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν άλλα οκτώ βιβλία της. Έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2013.
Βιβλιογραφία

Βραβεία

  • 2007 ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ