«Η χαμένη αστροπύλη της μυστικής Αιγύπτου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η χαμένη αστροπύλη της μυστικής Αιγύπτου

Περιλαμβάνεται ένα ένθετο 16σέλιδο με φωτογραφικό υλικό

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Η χαμένη αστροπύλη της μυστικής Αιγύπτου
  • ISBN: 978-960-03-4546-9
  • σελ. 352
  • 15 Νοεμβρίου 2007
  • € 21,20

Περίληψη

Στην Αίγυπτο ο επισκέπτης γίνεται ένα κομμάτι μιας απίστευτης ζωής αιώνων, που τον κάνει να αναζητά το Ανεύρετο – ίσως και την ίδια την ψυχή του. Πολλές φορές, καθώς βαδίζει στις υπόστηλες αίθουσες των ναών ή κατεβαίνει σε τάφους βασιλιάδων και αξιωματούχων, έχει την αίσθηση ότι, από στιγμή σε στιγμή, θα απλωθούν τριγύρω οι γλυκές ευωδιές των θυμιαμάτων, θ’ ακουστούν τα σείστρα των ιερέων και θ’ αρχίσουν ξανά οι μυστηριακές λατρείες.
Το βιβλίο βασίζεται στις επιτόπιες έρευνες και εμπειρίες του συγγραφέα στους θρυλικούς τόπους μυήσεων της Αιγύπτου και περιέχει δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται σε στοιχεία, γεγονότα και αποκαλύψεις, που για τους ερευνητές της Νέας Εποχής είναι κραυγαλέες αποδείξεις ενός χαμένου, προϊστορικού παρελθόντος, του οποίου η ενδεχόμενη επίσημη αναγνώριση θα ανέτρεπε την ιστορία του πολιτισμού μας. Το δεύτερο μέρος συνιστά ένα ταξίδι-προσκύνημα στους ιερούς τόπους της χώρας του Νείλου, που εξακολουθούν να λειτουργούν ως αστροπύλες, μέσα από τις οποίες βιώνει κανείς το πέρασμά του σε διαστάσεις που δεν μπορεί καν να φανταστεί.

Βιογραφικά στοιχεία

Δημήτρης Κουτσούκης

Ο Δημήτρης Κουτσούκης σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επί τέσσερις δεκαετίες ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και μελέτη της Βίβλου και της Βιβλικής Αρχαιολογίας, καθώς επίσης με την εναλλακτική Αιγυπτιολογία και την εσωτερική γνώση της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας. Έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές τους ιερούς τόπους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας και έχει ξεναγήσει πολλούς Αναζητητές σε χώρους δύναμης, δίνοντας διαλέξεις και εκπαιδεύοντάς τους σε ασκήσεις διαλογισμού.
Βιβλιογραφία