«Επικίνδυνες λέξεις» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Επικίνδυνες λέξεις

Μυθιστόρημα

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY
Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιώργος Μαυρόπουλος

Επικίνδυνες λέξεις
  • ISBN: 978-960-03-4540-7
  • σελ. 312
  • 1 Νοεμβρίου 2007
  • € 16,96

Περίληψη

Οι δίδυμες Μυρσίνη και Αταλάντη Κορωναίου διαλέγουν από μικρές τους ρόλους της καλής και της κακής κόρης, αντίστοιχα, και θυσιάζουν στο βωμό του μίσους την αδελφική τους αγάπη. Καθώς μεγαλώνουν, μπλέκονται σ' έναν αγώνα αντιπαλότητας, ο οποίος θα τις οδηγήσει σε ακραίες επιλογές ζωής, μέχρι να συμφιλιωθούν με τη σημασία των επικίνδυνων λέξεων: οικογένεια, εξ αδιαιρέτου, ζήλια, γάμος, διαζύγιο, φυγή και συγγνώμη.

Ένα μυθιστόρημα ζυμωμένο με πάθος, ήχους, φωνές και λέξεις. Η ιστορία μιας πλούσιας, σύγχρονης μεγαλοαστικής οικογένειας, όπου το πεπρωμένο χαρίζει τα πάντα, αλλά δεν την προφυλάσσει από τίποτα.

Βιογραφικά στοιχεία

Φιλομήλα Λαπατά

H Φιλομήλα Λαπατά γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Ζει μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Oι κόρες του νερού (Eκδόσεις Kα­στα­νιώ­τη, 2002), Lacryma Christi – Το δάκρυ του Χριστού (Eκδόσεις Kα­στανιώτη, 2004), Eις το όνομα της μητρός (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2005), Eπικίνδυνες λέξεις (Eκδόσεις Kα­στα­νιώτη, 2007) και Η ξυπόλυτη των Αθηνών (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010). Tιμήθηκε στην Iταλία το 2005 με το βραβείο «Città di Bacoli» (αρχαία Cuma) και το 2006 με το βραβείο Pre­mio Internazionale per la Cultura «Sebetia-Ter».
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις