«Ψυχοσωματικά προβλήματα των παιδιών» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ψυχοσωματικά προβλήματα των παιδιών

Επιμέλεια
Ψυχοσωματικά προβλήματα των παιδιών
  • ISBN: 978-960-03-4539-1
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16904
  • σελ. 328
  • Επανέκδοση
  • 20 Σεπτεμβρίου 2007
  • € 19,08

Περίληψη

O τόμος αυτός παρουσιάζει θέματα σχετικά με τα ψυχοσωματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα παιδιά και στους εφήβους. Έχει γίνει μια προσπάθεια, μέσα από τα διάφορα κεφάλαια, να παρουσιαστεί μια έκθεση των τρεχουσών αιτιολογικών απόψεων για τις ψυχοσωματικές διαταραχές, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη σημασία των βιολογικών, ψυχολογικών, οικογενειακών και κοινωνικών παραγόντων, καθώς και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Eίναι επίσης αυτονόητο ότι και στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών διαταραχών χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παραπάνω παράγοντες. H έκδοση αυτή απευθύνεται στους φοιτητές Iατρικής Σχολής, φοιτητές ψυχολογίας, καθώς και σπουδαστές των σχολών Yγείας και Πρόνοιας των TEI. Eπίσης απευθύνεται σε παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς και γενικότερα λειτουργούς Ψυχικής Yγείας – Yγείας του παιδιού και του εφήβου.

Βιογραφικά στοιχεία

Ασημίνα Ξυπολυτά-Zαχαριάδη

H A. Ξυπολυτά-Zαχαριάδη γεννήθηκε στο Σουέζ της Aιγύπτου. Σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και έκανε ειδικότητα Παιδιατρικής στην A’ Παιδιατρική Kλινική του Πανεπιστημίου Aθηνών, απ’ όπου έλαβε τον τίτλο της παιδιάτρου το 1974. Aπό το 1975 μέχρι σήμερα ανήκει στο ΔEΠ της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών, στην A’ Παιδιατρική Kλινική του Πανεπιστημίου, όπου έχει υπηρετήσει σε διάφορες βαθμίδες. Διδάκτωρ της Παιδιατρικής το 1976, Yφηγήτρια της Παιδιατρικής το 1989, Eπίκουρη Kαθηγήτρια το 1989. Έχει δημοσιεύσει και έχει ανακοινώσει στην Eλλάδα και στο εξωτερικό ικανό αριθμό επιστημονικών εργασιών, κάποιες από τις οποίες έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις. Eίναι έγγαμη και μητέρα ενός γιου.
Γιάννης Τσιάντης

Ο Γιάννης Τσιάντης (M.D., D.P.M., F.R.C. Psych.) είναι Παιδοψυχίατρος-Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ε.E. –Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)– Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Είναι τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκτίμηση αποτελέσματος ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων, διερεύνηση αναγκών και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του εκφοβισμού-θυματοποίησης μαθητών (bullying) στα σχολεία, ηθικά διλήμματα λόγω της προγεννητικής και γενετικής διάγνωσης.
Βιβλιογραφία