«Πρακτικές εφαρμογές θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πρακτικές εφαρμογές θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Διαπολιτισμική εκπαίδευση, μουσειακή εκπαίδευση, αγωγή υγείας, περιβαλλοντική εκπαίδευση, γλώσσα και λογοτεχνία

Περιλαμβάνεται ένα ένθετο 8σέλιδο με φωτογραφικό υλικό και ένα ένθετο 8σέλιδο με κάρτες κόμιξ

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Πρακτικές εφαρμογές θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • ISBN: 978-960-03-4519-3
  • eudoxus logo Εύδοξος: 17014
  • σελ. 200
  • 18 Οκτωβρίου 2007
  • € 15,90

Περίληψη

Το βιβλίο προσφέρει ολοκληρωμένες πρακτικές εφαρμογές θεάτρου στην εκπαίδευση, που έχουν ήδη υλοποιηθεί από τη συγγραφέα με παιδιά και εφήβους σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, μουσεία, θεατρικές ομάδες και με φοιτητές θεατρικών και παιδαγωγικών τμημάτων. Οι εφαρμογές αυτές συνοδεύονται από πλήρη σχέδια «μαθημάτων θεάτρου» που είναι δοκιμασμένα, εφικτά και εύκολα, με οδηγίες, προτάσεις και φύλλα εργασίας. Έχουν ενταχθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα της UNESCO, του ΥΠΠΟ, του ΥΠΕΠΘ, όπως στο ΙΠΟΔΕ (Γραφείο Διαπολιτισμικής Αγωγής), στα γραφεία Πολιτιστικών, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας κ.ά. Εντάσσονται, επίσης, στη διδασκαλία των μαθημάτων Γλώσσας, Αισθητικής και Κοινωνικής Αγωγής, Ιστορίας, Γεωγραφίας και Ευέλικτης Ζώνης.
Ένα εύχρηστο εργαλείο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, θεατροπαιδαγωγούς, ηθοποιούς, μουσειοπαιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών και θεατρικών τμημάτων και συλλόγους εκπαιδευτικών για το δράμα και το θέατρο στην εκπαίδευση. Περιέχει πλούσιο ένθετο με έγχρωμες φωτογραφίες, βιβλιογραφία ελληνική και ξένη και φάκελο με κάρτες κόμικς για θεατρικές ασκήσεις και συζητήσεις στην τάξη.

Βιογραφικά στοιχεία

Περσεφόνη Σέξτου

Η Περσεφόνη Σέξτου κατέχει πτυχίο παιδαγωγικής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Master of Arts στη σύγχρονη θεατρική πρακτική (University of Lancaster) και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) στο δράμα και το θέατρο στην εκπαίδευση (University of London). Σήμερα διδάσκει στο Tμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Παιδαγωγικό Tμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ Εξομοίωσης. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Δραματοποίηση (Eκδόσεις Καστανιώτη), Θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα στα σχολεία κ.ά. Έχει δημοσιεύσεις στα περιοδικά New Theatre Quarterly, Research in Drama Education, Journal of Education for Teaching, National Drama, Youth Theatre Journal, Θέατρο και Εκπαίδευση, Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, Διαδρομές κ.ά. Συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Πολιτισμού, την UNESCO, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και με άλλους φορείς για το σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατρο-παιδαγωγικών προγραμμάτων και δράσεων στα σχολεία και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


facebook

Βιβλιογραφία