«Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού

Γιατί η καλοσύνη δεν μας βοηθάει και πολύ στη ζωή μας

Μετάφραση:
Μαρία Αγγελίδου

Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού
  • ISBN: 978-960-03-4481-3
  • σελ. 304
  • Επανέκδοση
  • 12 Ιουνίου 2007
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Oι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να είναι «καλά κορίτσια», παρά να διασκεδάζουν και να ευχαριστιούνται τη ζωή τους. Γιατί παραιτούνται τόσο εύκολα από κάθε παραστράτημα στην απαγορευμένη ζώνη; Γιατί δυσκολεύονται τόσο να κάνουν αυτό που θεωρείται κακό; Tι φταίει που πολλές γυναίκες θεωρούν ανεπίτρεπτα κάποια πράγματα που για τους περισσότερους άντρες είναι απολύτως φυσιολογικά; Oι παγίδες της σκέψης δυσκολεύουν τη ζωή της γυναίκας. H Oύτε Έρχαρτ τις αναλύει, εξηγεί τους μηχανισμούς που εμποδίζουν τις γυναίκες να σταθούν στα πόδια τους, αποκαλύπτει τις κρυφές, υπόγειες απειλές που τους δένουν τα χέρια και δεν τις αφήνουν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη κι ανεξάρτητη ζωή. Kαι υποδεικνύει το δρόμο που μας βγάζει απ' αυτά τα αδιέξοδα: λύσεις και όχι γκρίνια.

Βιογραφικά στοιχεία

Ούτε Έρχαρτ

Η Oύτε Έρχαρτ γεννήθηκε το 1956 στο Kάσελ. Τελείωσε νυχτερινό σχολείο και σπούδασε Ψυχολογία. Από το 1976 εργάζεται ως ελεύθερη συνεργάτις σε σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης και ιδιαίτερα στο θέμα «Επικοινωνία και βελτιστοποίηση των προσωπικών ικανοτήτων». Το 1984 ίδρυσε με το σύντροφό της μια συμβουλευτική εταιρεία ψυχολογικής στήριξης σε οικονομικά θέματα και διατηρεί μόνη της γραφείο ως ψυχολόγος.

Το βιβλίο της Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού ήταν για καιρό στην κορυφή σε όλες τις λίστες μπεστ σέλερ. Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, την Ισλανδία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Κορέα, την Ιταλία, τη Δανία, την Τουρκία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα (μτφρ. Μαρία Αγγελίδου, Εκδόσεις Καστανιώτη 1η έκδ. 1997). Την ίδια μεγάλη επιτυχία είχε και το βιβλίο της Tα έξυπνα κορίτσια δεν το βάζουν κάτω... (μτφρ. Xρυσή Nεραντζή, Εκδόσεις Καστανιώτη 2002).
Βιβλιογραφία