«Μαθαίνοντας σκάκι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μαθαίνοντας σκάκι

Τόμος Β´

Μετάφραση:
Ρουμπίνη Ζαρκάδη

Μαθαίνοντας σκάκι
  • ISBN: 978-960-03-4471-4
  • σελ. 352
  • 27 Ιουνίου 2007
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Το έργο αυτό αποτελεί τη λογική συνέχεια του βιβλίου Μαθαίνοντας σκάκι (Τόμος A´), που εκδόθηκε από το Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Iσπανίας για οποιονδήποτε αγαπά το σκάκι, με την ελπίδα ότι θα φανεί χρήσιμο σε ένα μεγάλο κύκλο παικτών.
Τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια αυτού του τόμου ασχολούνται με τα βασικά θέματα της εκπαίδευσης του σκακιστή: την τακτική και τους συνδυασμούς, το άνοιγμα, τις θεμελιώδεις στρατηγικές στο σκάκι και το φινάλε. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στο πρόβλημα, συνώνυμο της ομορφιάς του σκακιού. Ελπίζουμε πως, μαθαίνοντας τις μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων, ο αναγνώστης θα είναι ικανός να απολαύσει το παιχνίδι σε όλη του την έκταση.
Εκείνος που θα μελετήσει εκτενώς το περιεχόμενο του βιβλίου των αρχαρίων όχι μόνο θα είναι σε θέση να κατανοεί απόλυτα τα βιβλία και τα περιοδικά με θέμα το σκάκι, αλλά θα αποκτήσει και τις ανάλογες δεξιότητες που χρειάζεται, ώστε να παίζει σε ικανοποιητικό επίπεδο παρτίδες όπως ένας παίκτης συλλόγου.

Βιογραφικά στοιχεία

Μπορίς Ζλότνικ

Ο Μπορίς Ζλότνικ είναι γκραντ μάστερ, δρ Παιδαγωγικών, πρώην καθηγητής σκακιού στην Κεντρική Ακαδημία Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της τότε ΕΣΣΔ, στη Μόσχα.
Βιβλιογραφία

Χοσέ Άνχελ Λόπεθ ντε Τουρίσο ι Σάντσεθ

Ο Xοσέ Άνχελ Λόπεθ ντε Τουρίσο ι Σάντσεθ είναι δρ Θετικών Επιστημών, καθηγητής σκακιού στο κολέγιο «Μιραμπάλ» στη Μαδρίτη.
Βιβλιογραφία

Φερνάντο Μαρτίν Μπλάνκο

Ο Φερνάντο Μαρτίν Μπλάνκο είναι ιμπρεσάριος. Εγκαινίασε τα μαθήματα σκακιού στα κολέγια της αυτόνομης κυβέρνησης της επαρχίας της Μαδρίτης.
Βιβλιογραφία

Χουάν Bιθέντε Ροντρίγκεθ Ρέι

Ο Xουάν Bιθέντε Ροντρίγκεθ Ρέι είναι μηχανικός του Ναυτικού, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκακιού της Γαλικίας.
Βιβλιογραφία