«Εισαγωγή στην Παιδοψυχιατρική» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εισαγωγή στην Παιδοψυχιατρική

Επιμέλεια: Γ. Τσιάντης
Εισαγωγή στην Παιδοψυχιατρική
  • ISBN: 978-960-03-4458-5
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16760
  • σελ. 520
  • Επανέκδοση
  • 24 Απριλίου 2007
  • € 25,44

Περίληψη

Ο τόμος αυτός παρουσιάζει μια σύνοψη θεμάτων της Παιδοψυχιατρικής. Mέσα από τα διάφορα κεφάλαια έχει γίνει μια προσπάθεια να παρουσιαστεί μια έκθεση των τρεχουσών αιτιολογικών απόψεων για τις διαταραχές κυρίως της παιδικής ηλικίας, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία των βιολογικών, ψυχολογικών, οικογενειακών και κοινωνικών παραγόντων, καθώς και την αλληλεπίδρασή τους. Eπιχειρείται επίσης μια σύντομη παρουσίαση των κυρίων θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Η έκδοση αυτή απευθύνεται στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, καθώς και σε φοιτητές σχολών συναφών με την ψυχική υγεία του παιδιού, της Ανωτάτης Νοσηλευτικής Σχολής, καθώς και σε σπουδαστές των σχολών Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ. Επίσης σε παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς και γενικότερα λειτουργούς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης και πρόνοιας του παιδιού και του εφήβου.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλειος ΑλεβίζοςΓρηγόριος ΑμπατζόγλουΔημήτριος ΑναγνωστόπουλοςΆννα ΚοκκέβηΕλένη ΛαζαράτουΙωάννης ΛιάππαςΣταυρούλα ΜπεράτηΚατερίνα ΠαπανικολάουΑνδρέας ΡαμπαβίλαςΕλένη ΣταύρουΒλάσσης ΤομαράςΒιβλιογραφία

Γιάννης Τσιάντης

Ο Γιάννης Τσιάντης (M.D., D.P.M., F.R.C. Psych.) είναι Παιδοψυχίατρος-Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ε.E. –Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)– Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Είναι τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκτίμηση αποτελέσματος ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων, διερεύνηση αναγκών και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του εκφοβισμού-θυματοποίησης μαθητών (bullying) στα σχολεία, ηθικά διλήμματα λόγω της προγεννητικής και γενετικής διάγνωσης.
Βιβλιογραφία

Βασιλική ΧαντζάραΣτέλιος Χριστογιώργος